safe_mode - problem kolejny
Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: safe_mode - problem kolejny

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-02-2006
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny safe_mode - problem kolejny

    Witam,
    zainstalowalem komponenty, przy safe_mod off ale admin ustawil poznij ta opcje na "On" ze wzgledu na bezpieczenstwo....
    i tu jest znowu problem bo te mody mi teraz nie dzialaja :eek:
    mody juz zainstalowane w joomli smigaja wiec czemu te nie dzilaja?
    dodam ze na mambo wszystko chodzilo a teraz przesiadlem sie na joomle - czysta instalaja. i juz ten knf z wylonczonym safe_mode nie dzila ::confused:
    macie jaksi pomysl?

    i przy instalacji komponentow pojawil mi sie taki blad
    Warning: file_get_contents(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 639 is not allowed to access /var/www/web4/html/strona/administrator/components/com_sef/sef.xml owned by uid 33 in /var/www/web4/html/strona/includes/domit/xml_domit_lite_parser.php on line 1079

    Warning: file_get_contents(/var/www/web4/html/strona/administrator/components/com_sef/sef.xml): failed to open stream: Success in /var/www/web4/html/strona/includes/domit/xml_domit_lite_parser.php on line 1079

    Warning: file_get_contents(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 639 is not allowed to access /var/www/web4/html/strona/administrator/components/com_rd_sitemap/rd_sitemap.xml owned by uid 33 in /var/www/web4/html/strona/includes/domit/xml_domit_lite_parser.php on line 1079

    Warning: file_get_contents(/var/www/web4/html/strona/administrator/components/com_rd_sitemap/rd_sitemap.xml): failed to open stream: Success in /var/www/web4/html/strona/includes/domit/xml_domit_lite_parser.php on line 1079
    Ostanio edytowane przez AQQry : 26-02-2006 09:13

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    Pomysłu żadnego, wnioski jedynie takie że oczywiście jest to wina safe_mode, być może te komponenty przeszły jakies zmiany przy przejsciu na joomla co teraz daje błędy.
    Wiem że to Cię nie pocieszy, ale bym proponował zmianę serwera.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-02-2006
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    Sprawa wyglada ze wczesniej tez mialem joomle z tym ze updatowana z mambo...

    i jak pisalem dzialaly komponenty bez safe_mode... a teraz nie,... jest to dosc dziwne bo komponety wgrane dzialaja a te co ja wgrywam nie... a wsumie to jest to samo .... z mojego rozumowia...

    ew. czy mzoe to byc wina jakies innej funkcji serwera?

  5. #4
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    Zwiastun szepnął mi na ucho że może pomóc aktualizacja do 1.0.8 , z uwagi na zawarte tam poprawki.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-02-2006
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    udalo mi sie rozwiazac ten problem w 1.0.7 ... knif byl w tym ze foldery byly tworzeone przez saf mode (user dla ftp www-data) przez co ja niemoglem kozystac z zawartosci tych folderow po wylonczeniu saf_mode i serwer tak samo.... wgralem na nowo te foldery z swojego kompa {wczesnije je sciagajac ;)} i dziala...
    Pozdrawiam

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •