Problem z zewn. skryptem php
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Problem z zewn. skryptem php

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    06-03-2006
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Problem z zewn. skryptem php

    Czesc,

    Jestem zupelnie nowy i mozna powiedziec "zielony" wiec prosze o wyrozumialosc

    Zainstalowalem niedawno Joomla wersje 1.0.7 i mam problem z includowaniem do statycznego artykulu. Chodzi o pewien skrypt ktory uruchamiany jest na stronie komenda include. Czy moglibyscie mi podpowiedziec w jaki sposob tego moge dokonac ?

    Z gory dzieki.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 307
    Punkty
    1137

    Domyślny

    Pozwolisz, że najpierw udam głupiego. A co to znaczy includowanie?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    ładne słówko

    a tak na poważeni poszukaj na forum, był ten temat juz poruszany, także na stronie pomocy (www.pomoc.joomla.pl) możesz cos na ten temat znaleść

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    06-03-2006
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez stone
    ładne słówko

    a tak na poważeni poszukaj na forum, był ten temat juz poruszany, także na stronie pomocy (www.pomoc.joomla.pl) możesz cos na ten temat znaleść

    Intensywnie szukalem, niestety nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie, czy moglbys wskazac konkretny link ?

  6. #5

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    06-03-2006
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Niestety w linku ktory podales jest jedynie info jak wstawiac listing A mi chodzi o dokladnie odwrotny efekt - wykonanie funkcji php w artykule.

  8. #7
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2006
    Skąd
    Poznań/Gniezno
    Wpisy
    95
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez stone
    a sluchaj po tym jak wgram bota to jak gdzies wlepie kod php czy musze cos wgrac do katalogu content ? ! nie bardzo wiem

    mam katalog public_html/cms/indexjoomla.pl

    i public_html/tabela/tabela.pl

    i chcialem wgrac w jednym miejscu wlasnie ta tabele i nie moge jej zaincludowac?!
    Kazdy wie, że jest coś czego nie da się zrobić, ale przychodzi ktoś kto nie wie, że się nie da i robi to !
    Albert Einstein

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •