Joomla - wydanie polskie
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 29

Temat: Joomla - wydanie polskie

  1. #1
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 286
    Punkty
    1132

    Domyślny Joomla - wydanie polskie

    Polskie wydanie Joomla 1.03 czeka na pierwszych testerów. Do pobrania w naszej plikowni. Wszelkie uwagi, zauwazone usterki, problemy, prosimy zgłaszać w tym wątku.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    29-10-2005
    Wpisy
    237
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witka instalowałem tą ver. na webserv i po instalacji administracja nie chodziła - niestety już nie pamiętam co dokładnie się stało - pewnie jakbym wybrał angielski język admina to by hulał ... Pozdro

  4. #3
    Bywalec webmario awatar
    Dołączył
    28-10-2005
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    146
    Punkty
    11

    Domyślny

    zainstalowałem, ale po uruchomieniu admina wyskakuje

    Fatal error: Cannot redeclare adminLanguage::$A_FIRST in /home/b/u/d/budowlaniec78/www/language/admin_polish.php on line 227

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 286
    Punkty
    1132

    Domyślny

    w plku admin_polish.php wyremuj linię 227
    //var $A_FIRST = '- Pierwszy -';

    powtórzona jest deklaracja
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Bywalec webmario awatar
    Dołączył
    28-10-2005
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    146
    Punkty
    11

    Domyślny

    wielkie dzięki, w końcu działa

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 286
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Jak przypuszczam, chodzi Ci na php5 (bo raczej nie miałbyś tego wcześniejszego kłopotu), jeśli zdarzą się jeszcze jakieś usterki, daj koniecznie znać, opisujac, w czym rzecz
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Bywalec webmario awatar
    Dołączył
    28-10-2005
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    146
    Punkty
    11

    Domyślny

    tak chodzi o php5. wszystko działa ok. tylko nie wiem czemu na stronie mam same znaki ?, brakuje mi jakiegoś modułu? mam zainstalowane admin_polish_lang 1.0.0 i polish 1.0.0. Jaka jest przyczyna, czegoś mi brakuje?

    oczywiście ? zamiast polskich znaków
    Ostanio edytowane przez webmario : 31-10-2005 16:31

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 286
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Hmm, a jakie masz kodowanie? Może utf-8? Pliki etykiet i komunikatów są w ISO-8859-2, chociaż... zawsze lepiej sprawdzić, co faktycznie dostałeś w paczce. zobacz do pliku /langague/polish.php, sprawdź czy nie ma w nim dziwnych znaczków. Jeśli są, daj znać (raczej nie powinno być, poza dwoma czy trzema w miejscu ś, ą, ź). Sprawdź również linię z deklaracją kodowania

    Tak na marginesie. Nasz Admin i słusznie - wymyślił kodowanie w utf-8, ale w efekcie przy testowaniu i przygotowaniu pakietów trzeba dokonywać konwersji "w te i nazad", to się i mogło coś pochrzanić (nie są to bowiem tylko dwa pliki główne, ale kilkadziesiąt innych - .xml w komponentach, modułach, dodatkach. Człowiek istotą omylną jest.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    01-11-2005
    Wpisy
    2
    Punkty
    10

    Domyślny

    No dobra to jak z tym kodowaniem :|
    Po kij to UTF-8 skoro ja nie mam polksich znaków, hmm :confused:
    Co ja mam tera zrobić :confused: Portal jest w stanie nieużytecznym
    Tak poza tym to wszystko OK

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 286
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Gdzie tam, użyteczny. Operacja jest stosunkowo prosta. zapisać plik polish w kodowaniu 8859-2 po uprzednim poprawieniu linii 469 na
    DEFINE('_ISO','charset=iso-8859-2');
    Pobierz stąd załączony plik i podmień go. Dzięki za info
    Załączone pliki Załączone pliki
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •