+ Odpowiedz na ten temat
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Jogadgets - nie działa :(

Hybrid View

Jogadgets - nie działa :(

Mam Joomle 1.5 RC3

Zainstalowalem sobie plugin Jogadgets (pobrany z tad: http://www.joomla.pl/index.php/index...leinfo/id,191/)

Skopiowalem folder: _jgfw_ do katlogu głownego tak jak jest to w instrukcji, nastepnie jak probowalem zainstalowac ten plugin przez panel administracyjny wyskoczyl komunikat ze trzeba aktywowac w Plugin Menager opcje: System - Legacy, to ja aktywowalem i juz potem zainstalowalo sie dobrze,

ale jak probuje wstawic np jakies zdjecie wpisując w kodzie artykulu, kod: {jgxtimg src:=[path/image.jpg] width:=[320]} podstawiajac swoj folder i nazwe zdjecia to na stronie wyswietla mi sie po prostu ten kod: {jgxtimg src:=[path/image.jpg] width:=[320]} zamiast zdjecia.

Przepraszam ze tak to troche pokretnie wytlumaczylem, ale jak ktos zrozumial i moze pomoc to bardzo bede wdzieczny.

ps. a moze ktos instalowal juz Jogadgets na J! 1.5 RC3
    Pozdrawiam,
    Mariusz

Kod:
    www.sukceslink.pl - rozwój osobisty, zarządzanie czasem, niezależność finansowa, nlp 
    Cytuj Cytuj  

Cytat Wysłane przez batorowicz Zobacz wiadomość
    Mam Joomle 1.5 RC3

Zainstalowalem sobie plugin Jogadgets (pobrany z tad: http://www.joomla.pl/index.php/index...leinfo/id,191/)

Skopiowalem folder: _jgfw_ do katlogu głownego tak jak jest to w instrukcji, nastepnie jak probowalem zainstalowac ten plugin przez panel administracyjny wyskoczyl komunikat ze trzeba aktywowac w Plugin Menager opcje: System - Legacy, to ja aktywowalem i juz potem zainstalowalo sie dobrze,

ale jak probuje wstawic np jakies zdjecie wpisując w kodzie artykulu, kod: {jgxtimg src:=[path/image.jpg] width:=[320]} podstawiajac swoj folder i nazwe zdjecia to na stronie wyswietla mi sie po prostu ten kod: {jgxtimg src:=[path/image.jpg] width:=[320]} zamiast zdjecia.

Przepraszam ze tak to troche pokretnie wytlumaczylem, ale jak ktos zrozumial i moze pomoc to bardzo bede wdzieczny.

ps. a moze ktos instalowal juz Jogadgets na J! 1.5 RC3

U mnie też nie działa 1.5RC2
    multithumb tez nie chodzi.
    Ma ktoś jakis pomysł?

PW
    Cytuj Cytuj  

Na szybko zrobiłem wersję MultiThumb 2.0.1.3 pl działającą natywnie w Joomla! 1.5 RC3. Niestety nie wiem czy to moja wina czy Joomli, że Lightbox nie działa, ale za to slimbox jest w miarę i nawet po polsku.

pozdrawiam i czekam na informację zwrotną, czy się ładnie instaluje i czy działa
    Załączone pliki
    Cytuj Cytuj  

Debiutant jurasz jest na właściwiej drodze
    Wpisy
    2

fajnie

fajnie pzaremba że podałeś innego bota ( ale co to znaczy że działa natywnie )
    jogadgets może dodawać również kod php w treści lub module i tego właśnie szukam - mam taki sam problem jak batorowicz i cytrysek po prostu wyświetla się kod zamiast efektu wywołania kodu

czy ktoś może już coś wie jak uruchomić jogadgets w joomla 1.5rc3

Ostanio edytowane przez jurasz : 19-12-2007 23:37
    Cytuj Cytuj  

Nowicjusz zbuko jest na właściwiej drodze
    Wpisy
    11

Cytat Wysłane przez pzaremba Zobacz wiadomość
    Na szybko zrobiłem wersję MultiThumb 2.0.1.3 pl działającą natywnie w Joomla! 1.5 RC3. Niestety nie wiem czy to moja wina czy Joomli, że Lightbox nie działa, ale za to slimbox jest w miarę i nawet po polsku.

pozdrawiam i czekam na informację zwrotną, czy się ładnie instaluje i czy działa

Przy instalacji dostaję komunikat:
    JInstaller::install: File '/var/www/html/strona/tmp/install_478739544799b/multithumb/slimbox/css/closelabel.gif' does not exist
    Joomla 1.5RC3 i RC4
    Dodatek z ExtendMedia instaluje się OK, ale nie wiem jak go zmusić do współpracy.
    --
    "- Why do they call him the Bullet Dodger?
    - Because he dodges bullets, Avi." (Snatch)
    Cytuj Cytuj  

Wiarus trzepiz niedługo okryje się sławą trzepiz awatar
    Wpisy
    1 707

Czy ktos moze rozwiązał juz proglem Jogadgets i Joomla 1.5 ? właśnie testuje ale niestety nie działa ...

Pozdrawiam
    Cytuj Cytuj  

Wiarus inkos niedługo okryje się sławą
    Wpisy
    2 929

Poczytaj na jogadgets.com
    Cytuj Cytuj  

+ Odpowiedz na ten temat

Reguły pisania