Advanced Search according to Parameters
Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Advanced Search according to Parameters

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    19-10-2005
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    223
    Punkty
    11

    Domyślny Advanced Search according to Parameters

    W rozszerzonych opcjach wyszukiwarki mamy dodatkowy link z nazwą "Advanced Search according to Parameters"

    o co w tym w ogole chodzi? Bo jak klikam w to, to wyskakuje mi tylko informacja:

    Do you will find products according to technical parametrs?
    You can used any prepared form:

    I am sorry. There is no category for search.

    Nigdzie w panelu nie znalazłem opcji, ktora moze to uruchomic. :confused:
    kobiety mogą uczynić milionerem tylko takiego mężczyznę, który jest miliarderem.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2006
    Wpisy
    141
    Punkty
    22

    Domyślny

    Witam
    Jak ten szczegół wyciąłem z kodu i mam z głowy. Poszukaj pliku shop.search.php, jest w administratorze/components/com_virtuemart/html/

    znajdz kod:

    <a href="<?php echo URL ?>index.php?option=com_virtuemart&page=shop.parame ter_search&Itemid=<?php $_REQUEST['Itemid'] ?>">
    <h3><?php echo $VM_LANG->_PHPSHOP_PARAMETER_SEARCH ?></h3></a>
    <br/>

    i go usun, podmien pliki na serwerze i powinno działać

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-02-2006
    Wpisy
    19
    Punkty
    17

    Domyślny

    Też wywaliłem tą linie.
    Ale z tego co się zorientowałem to element ten korzysta ze zdefiniowanych typów produktów ( menu: Produkty/product type/product type list)

    Nie korzystałem więc nie wiem jak to dokładnie działa

    pozdrawiam

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    15-02-2006
    Wpisy
    32
    Punkty
    15

    Domyślny

    No to jest mocno zakręcona funkcja, ale za to w pewnych wypadkach bardzo przydatna. Szkoda, że VeM znalazłem dopiero teraz, bo przez brak takiej funkcji w OSCommerce uciekło mi całkiem niezłe zlecenie.

    A do czego to?

    No więc kiedy już zdefiniujemy typ produktu - np. "komputer" możemy mu przypisać atrybuty. Na przykład robimy atrybut "procesor" i przypisujemy mu możliwe wartości "1500","2000","2500" a jednostkę MHz. Następnie dajemy atrybut, bo ja wiem... "Pamięć" i wartości "256","512" i "1024" a jednostkę ustalamy na MB... i tak ile nam się podoba...

    Przy dopisywaniu produktów do katalogu przydzielamy je do określonego typu (iirc nawet do kilku można ale nie ręczę) a potem wybieramy im odpowiednie wartości atrybutów - np. Procesor 2500MHz i Pamięć 512MB.

    A wszystko to aby się w omawianym miejscu pojawił link do wyszukiwania według parametrów, czyli klient może zawęzić poszukiwania do komputerów o określonym procesorze, pamięci i co tam jeszcze zdefiniujemy.

    Przyznam, że bardzo mi się ta funkcja spodobała, ale na razie nie przydała mi się w żadnym ze zleceń, więc również ów kod wykomentowałem

    pozdrówki
    Jeśli pomogłem - kliknij w przy moim poście.
    moja Strona Domowa
    Shadowrun-Polska - mambo+SMF+inne

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-02-2007
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, Pewnie banalne pytanie ale jak włączyć rozszerzone funkcje wyszukiwania bo w module ich nie mam?

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •