AkoBook3.42 - brak możliwości dodania wpisu
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 16

Temat: AkoBook3.42 - brak możliwości dodania wpisu

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    16-10-2007
    Wpisy
    90
    Punkty
    5

    Domyślny AkoBook3.42 - brak możliwości dodania wpisu

    Witam
    Zainstalowałem AkoBook 3.42++ PL. Nie mogę zamieszczać wpisów w księdze gości. Objaw jest taki że w podglądzie strony wyświetla mi się jedynie to :

    Jest już 0 wpisów w księdze gości.
    Stron:
    Nazwa|imięWpisAutor: AkoBook V3.42 || Polska adaptacja: www.joomlademo.pl
    Nie ma żadnych aktywnych linków do sekcji w której można by było dodać wpis.
    Czy pominołem instalację jakiś element współpracujący z AkoBook a dający możliwość dodawania wpisów do księgo gości ? Poniżej zamieszczam środowisko w jakim pracuje joomla.

    Wersja MySQL: 5.0.27
    Wersja PHP: 5.1.6
    Serwer WWW: Apache/2.2.6 (Fedora)
    Interfejs serwera PHP: apache2handler
    Wersja Joomla!: Joomla! 1.0.13 Stable [ Sunglow ] 21 July 2007 16:00 UTC

    RG Emulation (Emulacja Register Globals): WYŁ
    Register Globals [Rejestruj globalne zmienne]: WYŁ
    Magic Quotes [Magiczne sekwencje sterujące]: WŁ.
    Safe Mode [Tryb bezpieczny]: WYŁ
    File Uploads [Wczytywanie plików]: WŁ.
    Session auto start [Automatyczny start sesji]: WYŁ
    Session save path [Ścieżka zapisu sesji]: /var/lib/php/session
    Short Open Tags [Krótkie znaczniki]: WYŁ
    Output Buffering [Buforuj dane wyjściowe]: WYŁ
    Open basedir [Katalog bazowy]: Brak
    Display Errors [Wyświetlaj błędy]: WYŁ
    Obsługa XML: Tak
    Obsługa Zlib: Tak
    Wyłączone funkcje: Brak


    Pozdrawiam
    Mariusz

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    16-10-2007
    Wpisy
    90
    Punkty
    5

    Domyślny

    Przekonwertowałem wszystkie pliki z iso8859-2 na utf-8 a niw jak wcześniej *.xml i polish.php i pomogło
    Mariusz

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    27-03-2008
    Wpisy
    169
    Punkty
    10

    Domyślny to samo

    Mam ten sam problem ale nie rozumiem co kolega zrobił że mu się pojawiła możliwość dodawania wpisów? Zmiana kodowania?
    Ostanio edytowane przez hizel : 08-04-2008 01:32

  5. #4
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Kolega zamienił kodowanie w pliku jezykowym tej księgi gości oraz jeszcze w jednym. Niestety nie pracuję na tym komponencie więc nie mogę Ci napisać coś bardziej szczegółowego. Mam nadzieję iż z taką wskazówką poradzisz sobie z problemem.

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    27-03-2008
    Wpisy
    169
    Punkty
    10

    Domyślny

    Kolega napisał że przekonwerterował ale jak, czym? Nie bardzo rozumiem też co ma kodowanie do wyświetlania się linków do dodawania wpisów?

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    16-10-2007
    Wpisy
    90
    Punkty
    5

    Domyślny AkoBook3.42 - brak możliwości dodania wpisu

    Witam
    Przekonwertowałem wszystkie pliki *.xml programem gżegżółka
    http://www.gzegzolka.com/cvxp-7.1.2.1-win32.exe

    W oryginalnnym pliku akobook.xml masz taką linijkę :
    <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>

    Powyższym programem konwertujesz więc z iso-8859-1 na uft-8 i po sprawie. Kopie plików można usunąć. Komponent ponownie spakować i masz już paczkę z kodowanie utf-8 gotową do instalacji.
    Nie wiem czy zrozumiale to opisałem (może z grubsza) ale jakby co to piszcie na forum.

    Mariusz

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    27-03-2008
    Wpisy
    169
    Punkty
    10

    Domyślny nie działa

    Przekonwertowałem pliki łącznie z ...xml na uft-8 zainstalowałem księgę na nowo i nic to nie dało nadal nie ma możliwości dodasnia wpisu. Wprawdzie pojawił sie link "Dopisz się " ale po kliknięciu nic się nie dzieje. Ponadto w panelu admina jak chcę zmienić ustawienia i daję zapisz wszystkie ustawienia kasują się . Proszę o pomoc!

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    16-10-2007
    Wpisy
    90
    Punkty
    5

    Domyślny

    Witam
    Możesz mieć taki objaw jeżeli ręcznie nie usunąłeś pozostałości po wcześniejszej instalacji.
    Mariusz. Tzn. odinstaluj i sprawdź czy coś jeszcze nie zostało ..

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    27-03-2008
    Wpisy
    169
    Punkty
    10

    Domyślny wszystko

    Po odinstalowniu usunoł się cały katalog com_akobook. Czy coś jeszcze miało się usunąć. A tak przy okazji nie mogę nic usówać ręcznie z katalogu commponents nie wiem czemu?

  11. #10
    Wiarus
    Dołączył
    14-12-2007
    Wpisy
    2 025
    Punkty
    66

    Domyślny

    nie wiem czemu ? to nie wiesz czy wiesz ? po co znak zapytania:
    co do braku możliwości usuwania plików - panaceum na to jest komponent joomlaexplorer zresztą - poczytaj na forum

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •