Wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Forum wewnątrz joomli

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    21-02-2006
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny Forum wewnątrz joomli

    Witam! Zapewne wielu was chciało by mieć forum wewnątrz joomli (w ramce) ale wrapper z autowysokoscią nie działa... rozwiązanie jest proste wystarczy zmodyfikować troche forum a do joomli w odpowiednik miejscu wstawić kod HTML jak to zrobić:
    1. Otwieramy templates\subSilver\overall_header.tpl (forum) Znajdujemy <head> po dodajemy:
    Kod HTML:
    <script type="text/javascript" src="autoiframe.js"></script>
    Zapisujemy zamykamy.
    2. Otwieramy templates\subSilver\overall_footer.tpl (forum) Znajdujemy <!-- END pagina_pages --> przed dodajemy:
    Kod HTML:
    <script type="text/javascript">
    // <![CDATA[
    autoiframe(null, 200);
    // ]]>
    </script>
    Zapisujemy zamykamy.
    3. Tworzymy nowy plik o nazwie autoiframe.js w jego treści wpisujemy
    Kod HTML:
    /**
     * @author Sławomir Kokłowski {@link http://www.kurshtml.boo.pl}
     * @copyright NIE usuwaj tego komentarza! (Do NOT remove this comment!)
     */
    // Domyślny identyfikator IFRAME:
    var autoiframe_id = 'autoiframe';
    // Domyślny dolny margines:
    var autoiframe_margin = 50;
    var autoiframe_timer = null;
    function autoiframe(id, margin)
    {
     if (parent != self && document.body && document.body.offsetHeight && document.body.scrollHeight)
     {
      clearTimeout(autoiframe_timer)
      if (typeof id != 'undefined' && id) autoiframe_id = id;
      parent.document.getElementById(autoiframe_id).height = 1;
      autoiframe_timer = setTimeout("parent.document.getElementById(autoiframe_id).height = Math.max(document.body.offsetHeight, document.body.scrollHeight) + " + (typeof margin == 'undefined' || isNaN(parseInt(margin)) ? autoiframe_margin : parseInt(margin)), 1);
     }
    }
    if (window.addEventListener) window.addEventListener('load', function() { autoiframe(); }, false);
    else if (window.attachEvent) window.attachEvent('onload', function() { autoiframe(); });
    Zapisujemy w głownym katalogu forum i zamykamy.
    4. Teraz tylko w miejscu gdzie chcemy forum wpisujemy
    Kod HTML:
    <iframe src="ADRES_PLIKU_INDEX.PHP_FORUM" name="forum" id="autoiframe" width="100%" height="560" frameborder="0">...</iframe>
    Skrypt pochodzi z www.kurshtml.boo.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    nie rozumiem ale gdzie mam ten ostatni kod wstawić ?
    Ostanio edytowane przez piorko : 02-03-2009 01:56

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-08-2010
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, troszkę odnowię temat bo nie ma sensu zakładać nowego.
    Kolega @piorko spytał jak wstawić ten kod i gdzie, ja mam dokładnie to samo pytanko, kombinowałem ale bez rezultatu.

    Dziękuję.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •