Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Temat: Fabrik 1.0.4

  1. #11
    Przeglądacz
    Dołączył
    18-10-2007
    Wpisy
    73
    Punkty
    11

    Domyślny

    a ja mam prośbę nie lepiej kodować od razu w utf-8 - rozwiązało by to wiele problemów a tak każdy osobno musi sobie przekodować.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12

    Domyślny

    a teraz kodowanie UTF-8 z (BOM)
    dlatego prosze o weryfikacje czy bedzie dzialac, gdyz to sa dodatkowe 3 znaki, ale teoretycznie one powinny byc.

    edit:

    Tylko mozliwie szybko, bo mam program otwarty i nie chce go zamykac, bo latwiej bedzie mi teraz poprawki robic gdy cos nie chodzilo.


    edit2:

    dobra nie dziala, brak polskiego fontu, ok juz poprawke zapodaje, ale jeszcze niech ktos to sprawdzi

    edit3:
    cos mi sie porabalem chyba bo w zaden sposob nie widze polskiego fontu na utf. jutro sie pobawie dzis spadam na drzemki.
    Ostanio edytowane przez mard : 12-02-2008 00:00
    ------------------------------
    Joomla! to system nie tylko zamiennik

  4. #13

    Domyślny

    Przed snem kompletna paczka ISO (sprawdzona no joomli ISO i wsio dziala:
    Załączone pliki Załączone pliki
    ------------------------------
    Joomla! to system nie tylko zamiennik

  5. #14

    Domyślny

    no zesz szlak, by trawil najjasniejszy, pomoc mi potrzebna bo zaraz mnie cos trawi.

    Mam edytory, ktore wlasciwie zapisuja utf jednak zadnym z nich nie moge stworzyc pliku tak, aby byl widoczny wlasciwie przez przegladarke. Sadze, ze chodzi tutaj o fizyczne literki wpisywane podczas edytowania pliku, ale sam juz nie wiem. Walcze z tym juz calutki dzien i nic madrego nie wymyslilem. Przetestowalem z 20 roznych edytorow polecanych do takich zabiego, jednak kazdy z nich wlasciwie zapisuje, ale nie zmienia faktycznie literek.

    Ktos moze podsunac jakies rozwiazanie ??

    edit:
    dodam, ze gdy wkleje fragment tekstu z pliku polish.php z joomli to ten wragment wyswietlany jest wlasciwie, czyli jakby to potwierdzalo, ze moze mam zly uklad klawiatury, albo zle czcionki podczas pisania, sam juz nie wiem, zaczynam metlik miec w glowi.
    Ostanio edytowane przez mard : 12-02-2008 21:42
    ------------------------------
    Joomla! to system nie tylko zamiennik

  6. #15
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez mard Zobacz wiadomość
    Ktos moze podsunac jakies rozwiazanie ??
    Gżegżółka może pomoże.

  7. #16
    Przeglądacz
    Dołączył
    18-10-2007
    Wpisy
    73
    Punkty
    11

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez inkos Zobacz wiadomość
    Gżegżółka może pomoże.
    Nie zawsze - ostatnio mam problem taki z gżegżółką że niby poprawnie wrzuca na utf-8 - ale jak się otworzy plik to zamiast polskich znaków daje ?.
    Przez to 2 pliki z tłumaczenia musiałem poprawiać.
    Wcześniej nie miałem takich problemów.

  8. #17

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez WojT Zobacz wiadomość
    Nie zawsze - ostatnio mam problem taki z gżegżółką że niby poprawnie wrzuca na utf-8 - ale jak się otworzy plik to zamiast polskich znaków daje ?
    Dokladnie identyczna historia, i to we wszystkich edytorach jakie mam nie tylko gzegzolka.

    Wiec gzegzolka nie pomogla moze jakies inne propozycje, bo zglupialem totalnie juz.

    edit:
    moze kwestia windozy, uklad klawiatury(polski programisty - polski 214) no i sa tam jakies opcje dotyczace kodowania unicode, wybralem tam polski. Moze ktos zweryfikowac jakie ma ustawienia jezykowe w windzie. Ja wylaczylem jeszcze dodatkowo zaawansowane uslugi tekstowe teraz zobaczymy czy to cos zmieni (z uruchomienia zniknal mi plik ctfmon.exe).

    edit2:
    Wlasnie musialem wywalic jeden z najlepszych edytorow jaki mialem, bo po tym wszystkim zaczal pokazywac dziwnie polskie znaki w utf, ale nawet w tym z pliku polish.php, co poskutkowalo tym, ze juz nawet po wklejeniu nie dziala. Przyznam, ze zaczynam miec dosc kombinowania. Czy komus udaje sie wlasciwie zapisywac UTf-8 jesli tak to moze jakies info ???
    Ostanio edytowane przez mard : 13-02-2008 02:09
    ------------------------------
    Joomla! to system nie tylko zamiennik

  9. #18

    Domyślny

    Paczka botow UTF-8

    Maly podstep musialem zapodac, ale dziala.
    Jednak bede naprawde wdzieczny jesli ktos wyjasni mi dokladnie jak pisac w UTF-8, bo z kodowaniem problemu nie mam. Ktos robi ten plik polish.php z katalogu leanguage wiec i pewnie wie jak rozwiazac moj problem.

    W kazdym badz razie boty pod utf-8 dzialaja.
    Załączone pliki Załączone pliki
    ------------------------------
    Joomla! to system nie tylko zamiennik

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •