Zmiany dla POLLXT
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 30

Temat: Zmiany dla POLLXT

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    24-03-2006
    Wpisy
    19
    Punkty
    10

    Domyślny Zmiany dla POLLXT

    Mam zainstalowany POLLXT i ładnie działa, ale chciałbym aby odpowiedzi na pytanie wyświetlane były koło siebie w poziomie a nie kolejno pod sobą w pionie.
    Chodzi samochód pytanie dla którego odpowiedzi to cyfry np.:
    Ile koło ma samochód:



    Z góry dzięki za pomoc

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez fid Zobacz wiadomość
    Mam zainstalowany POLLXT i ładnie działa, ale chciałbym aby odpowiedzi na pytanie wyświetlane były koło siebie w poziomie a nie kolejno pod sobą w pionie.
    Jeśli dobrze pamiętam to jest taka opcja w konfiguracji POOLXT jeśli jej jednak nie ma ;) to pozostaje jedynie modyfikacja plików tego komponentu.
    Cytat Wysłane przez fid Zobacz wiadomość
    Chodzi samochód pytanie dla którego odpowiedzi to cyfry np.: Ile koło ma samochód:
    Czy coś się stało z tą częścią Twojego postu po jego wysłaniu. :confused: Wygląda jakby ktoś celowo pozamieniał kolejność wyrazów. Jeśli możesz to zawsze sprawdzaj swoje posty przed wysłaniem aby były zrozumiałe dla innych.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    24-03-2006
    Wpisy
    19
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez inkos Zobacz wiadomość
    Jeśli dobrze pamiętam to jest taka opcja w konfiguracji POOLXT jeśli jej jednak nie ma ;) to pozostaje jedynie modyfikacja plików tego komponentu.
    Chyba jednak nie ma takiej opcji więc proszę o podpowiedź jak wykonać modyfikację tego pliku albo chociaż który plik trzeba zmienić.

  5. #4
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez fid Zobacz wiadomość
    Chyba jednak nie ma takiej opcji więc proszę o podpowiedź jak wykonać modyfikację tego pliku albo chociaż który plik trzeba zmienić.
    Zmian prawdopodobnie (nie mam go zainstalowanego więc tak piszę) trzeba dokonać w pliku "pollxt.html.php" bedącym składnikiem komponentu POLLXT. Jakich - to już kwestia ekperymentowania. ;) Jeśli uda Ci się coś stworzyć to taki plik opublikuj na forum. Niech inni też moga skorzystać z Twojej pracy.

  6. #5
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    920
    Punkty
    148

    Domyślny

    Witam wszystkich .
    Trochę stare te posty. Chciałbym się dowiedzieć czy jest spolszczenie do wersji pollXT 2.00.05 Dla joomla 1.5 .x
    Pozdrawiam

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    A gdzie sprawdzałeś?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    920
    Punkty
    148

    Domyślny

    Na http://extensions.joomla.org/ przy pobieraniu tej sondy ze strony przekierowanej jest spolszeczenie do frontet z 30.09.2009 (pobrałem).Ale nie ma do Admina.Mówi się trudno.Pytam tylko z ciekawosci.Bo spora tam opcji .A biegły w angielskim nie jestem.Pozostaje metoda prób i błedów.

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Może pobierz z joomla.pl ostatnią wersję i wykorzystaj do tłumaczenia zaplecza?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    920
    Punkty
    148

    Domyślny

    Dobry pomysł tylko daj mi mała podpowiedz .W wersji 1.22 plik do edytowania znajdował sie w components/com_pollxt/languages/english.php.
    A w wersji która pobrałem 2.00.05 dla joomla 1.5.x nie ma w ogóle katalogu language dla komponentu a ni dla modułu.
    Jak to ugryść ?

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    w pakiecie masz
    w wersji dla 1.5 pliki językowe wędrują standardowo do katalogów językowych admina i części frontowej
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •