Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: JoomFish 1.8.2 + Joomla 1.0.13 krzaki

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    130
    Punkty
    10

    Domyślny JoomFish 1.8.2 + Joomla 1.0.13 krzaki

    Witam,

    Mam następujący problem:

    Zainstalowana wersja Joomli to 1.0.13JIE-pl-utf .
    Strone mam domyslnie po angielsku jednak potrzebuje takze wersje polska.

    Dodajac tlumaczenia np menu w JoomFish wyswietlaja mi sie krzaki.
    Probowalem juz wszystkiego - zmiana strony kodowania w plikach jezykowych z utf-8 na 8859-2
    ale JoomFish zapisuje do bazy juz z bledem. zagladajac w baze mam wpis "?" zamiast "ł".

    Co z tym zrobić?
    Ma ktoś jakiś pomysł?

    Z góry dzięki za pomoc
    Marcin

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    130
    Punkty
    10

    Domyślny

    już rozwiązałem problem - złe kodowanie w bazie danych.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    13-05-2007
    Wpisy
    2
    Punkty
    10

    Domyślny ale jak i gdzie?

    ja też mam krzaki, nie wiem jednak jak zmienić kodowanie i gdzie?
    Możesz mi pomóc? Pozdrawiam, babinka

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    1. Ojojoj! Idziesz do lekarza i mówisz: mnie też boli? Może mi pan dać lekarstwa?
    2. Problem krzaczków to kilkadziesiąt postów na forum, wystarczy w szukajkę wpisać "krzaczki"
    3. A w ogóle zacząć proszę od lektury regulaminu!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    13-05-2007
    Wpisy
    2
    Punkty
    10

    Moje krzaczki...

    Witaj zwiastunie złych wiadomości,
    to fakt, nie przeczytałam regulaminu, być może za chwilę zetniesz mi głowę za nie przestrzeganie nie przeczytanego. Miło byłoby wiedzieć, czym zgrzeszyłam? Pytaniem? Prośbą o pomoc? Myślałam, że to forum po to jest. Chyba przeczytam ten regulamin...
    Choćbym nie wiem ile przeczytała na forum to i tak nic nie da: ja jestem użytkownikiem, administratorem, nie jestem informatykiem, większość pojęć używana przez forumowiczów jest mi obca. I co z tego, że dowiem się, że trzeba zmienić kodowanie, kiedy nie wiem jak, ani gdzie?
    I ostatnia sprawa, a u Ciebie pierwsza: tak, właśnie myślałam, że znajdę na forum lekarstwo na mój problem.
    powiedz mi proszę w takim razie: po co powołano to forum?
    Pozdrawiam, B.

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Forum, żeby pomagać, regulamin żeby stosować. A w regulaminie piszą, co post powinien zawierać, żeby można pomóc!

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •