Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Problem z templatka novus-zawartosc strony ponizej modulow

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    03-02-2008
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny Problem z templatka novus-zawartosc strony ponizej modulow

    Witam mam problem z wyswietlaniem strony z templatka rt_novus w IE .
    Po wejsciu na strone zawartosc tresci wyswietla sie ponizej wysokosci modulow po lewej stronie .
    Jednak po kliknieciu ponownie na link w menu wszystko sie przesuwa do gory i jest ok.
    W Operze i Mozzilli wszystko jest ok .
    Czy ma ktos na to jakies rozwiazanie?

    Oto adres strony www.martakoziol.pl

    a tak wyswietla sie zle zaladowana strona


    pozdrawiam Artur
    Ostanio edytowane przez srocciano : 17-03-2008 01:35

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez srocciano Zobacz wiadomość
    Witam mam problem z wyswietlaniem strony z templatka rt_novus w IE .
    Po wejsciu na strone zawartosc tresci wyswietla sie ponizej wysokosci modulow po lewej stronie .
    Jednak po kliknieciu ponownie na link w menu wszystko sie przesuwa do gory i jest ok.
    W Operze i Mozzilli wszystko jest ok .
    Czy ma ktos na to jakies rozwiazanie?

    Oto adres strony www.martakoziol.pl

    a tak wyswietla sie zle zaladowana strona
    pozdrawiam Artur
    Witamy na forum jednocześnie zapraszając do lektury regulaminu a także takiego umieszczenia w swoim poście tego screena aby nie rozwalał on szablonu forum. :mad: To Twój pierwszy post więc będzie Ci to wybaczone - następnym razem już nie.

    A co do problemu - temat był już na forum w sprawie nie tylko tego szablonu ale i innych - widać niezbyt solidnie przyłożyłeś się do szukania.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-11-2008
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam. Mam identyczny problem.
    Czy ktoś życzliwy mógłby wskazać mi miejsce, gdzie temat ten był już poruszany?

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-11-2008
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Pozwolę sobie napisać jednego posta pod drugim.
    Dla wszystkich osób oczekujących pomocy. Dokonać można tego dość prosto.
    Wystarczy dopisać w: template_css.css : #main-column { zoom: 1; }

    pozdrawiam

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    16-09-2009
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    hmmm, mnie niestety rozwiązanie powyżej nie pomaga... są jeszcze jakieś inne propozycje?

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    28-12-2009
    Wpisy
    22
    Punkty
    10

    Domyślny

    Po roku podbijam temat, ponieważ mnie spotkał ten sam problem. Tempatke Novus zastosowałem do najnowszej Joomla i również niektóre komponenty wyświetlają mi się pod modułami. Co dziwne część komponentu jest na górze, a potem jest wielka przerwa i dalsza część wyświetla się pod modułem. Zastosowanie #main-column { zoom: 1; } nie działa, są jakieś inne rady?

  8. #7
    Wiarus Robster awatar
    Dołączył
    30-01-2010
    Skąd
    Częstochowa
    Wpisy
    2 136
    Punkty
    135

    Domyślny

    Na początek proponuję podać link do strony.

    EDIT:
    Zamiast podbijać, powinieneś założyć nowy temat. Skoro informacje zawarte w tym temacie nie pomogły w Twoim przypadku, to znaczy, że problem dotyczy czego innego.


    EDIT2:
    W pliku CSS z klasy .clear usuń linijkę clear: both; i będzie gitara.
    Ostanio edytowane przez Robster : 01-09-2010 10:24
    Nic co jest warte posiadania nie przychodzi łatwo.
    http://robertmatuszewski.pl

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    28-12-2009
    Wpisy
    22
    Punkty
    10

    Domyślny

    Problem został rozwiązany dla komponentu Listbingo po usunięciu linijki celar:both; z klasy .clear
    Ten sam problem można także rozwiązać, dodając do css w tempaltce linię:
    .clear {
    clear: none !important;
    }

    Problem ten zadziałał w stosunku do komponentu Listbingo, ale do innego już nie.
    Dużym problemem może być tu że ta stara templatka jest przystosowana do joomla 1,0

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •