Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: baza danych import

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Skąd
    Z Twojej Budki telefonicznej
    Wpisy
    109
    Punkty
    10

    Domyślny baza danych import

    Jak klikam w PppMyAdminie import bazy danych to po chwili pojawia się komunikat

    Błąd

    zapytanie SQL:
    --
    -- Baza danych: `xxx_strona`
    --
    CREATE DATABASE `xxx_strona` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_general_ci;


    MySQL zwrócił komunikat:
    #1007 - Can't create database 'xxx_strona'; database exists




    hmmm?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus Dylek awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 865
    Punkty
    70

    Domyślny

    Bo albo importuj do istniejacej bazy same dane - bez tej linijki o tworzeniu bazy, albo usun baze do ktorej chcesz importowac i modl sie zeby skrypt Ci ja zalozyl przed importem - zgodnie z ta linijka, do ktorej sie czepial.

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Skąd
    Z Twojej Budki telefonicznej
    Wpisy
    109
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Dylek Zobacz wiadomość
    Bo albo importuj do istniejacej bazy same dane - bez tej linijki o tworzeniu bazy, albo usun baze do ktorej chcesz importowac i modl sie zeby skrypt Ci ja zalozyl przed importem - zgodnie z ta linijka, do ktorej sie czepial.
    Mam usunąć linijkę 1007 z pliku w którym mam bazę?

    linia ta jest linią pustą.
    Ostanio edytowane przez przemeklew : 14-04-2008 10:37

  5. #4
    Wiarus Dylek awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 865
    Punkty
    70

    Domyślny

    #1007 to nie numer linii, a numer bledu.

    Linijka, ktora mowi o tworzeniu bazy to ta - ktora sam podales
    CREATE DATABASE `xxx_strona` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_general_ci;

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Skąd
    Z Twojej Budki telefonicznej
    Wpisy
    109
    Punkty
    10

    Domyślny

    ok usunołem i poszło, wgrałem bazę
    ale

    Dobra podam adres strony, może będzie lepiej
    http://strona.engielski.pl/

    nie ma po części polskich liter (jest tylko czasem "ó")
    Ostanio edytowane przez przemeklew : 14-04-2008 11:07

  7. #6
    Wiarus
    Dołączył
    14-12-2007
    Wpisy
    2 025
    Punkty
    66

    Domyślny

    a były wcześniej ? proszę przeczytaj forum w poszukiwaniu podobnych tematów (w szukaj wpisz - brak polskich znaków, brak ogonków lub coś podobnego). temat wielokrotnie wałkowany, dasz radę bez zbędnych pytań;)

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Skąd
    Z Twojej Budki telefonicznej
    Wpisy
    109
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez crazyluki Zobacz wiadomość
    a były wcześniej
    Tak były
    www.e-ang.yoyo.pl
    stąd sobie przeniosłem stronę (bazę) - tu są polskie znaki, ale po przeniesieniu bazy znikły...

  9. #8
    Wiarus
    Dołączył
    14-12-2007
    Wpisy
    2 025
    Punkty
    66

    Domyślny

    więc napisałem wyraźnie - poczytaj na forum o przeniesieniu bazy danych. pewnie zrobiłeś jakiś podstawowy błąd.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •