Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Jak to usunąć.

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-02-2008
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny Jak to usunąć.

    Nigdzie nie mogę znależć odpowiedniej opcji.
    Chciałbym by w treści nie wyświetlał się na górze tytuł artykułu.
    Mam artykuł home i chciałbym by nie wyświetlał się napis "home" który jest dodawany automatycznie na stronie główne.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-01-2008
    Wpisy
    13
    Punkty
    10

    Domyślny

    Możesz zmienić to w ustawieniach menu, które dowpowiada za wyswietlanie tego artykułu. Opcja tytuł strony na nie
    g.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-02-2008
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny

    Niestety ani w module "menu witryny" ani nigdzie indziej nie widzę czegoś takiego.

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-01-2008
    Wpisy
    13
    Punkty
    10

    Domyślny

    ...zrób tak otworz artykuł home w panelu administratora i po prawej stronie znajdz zakładkę parametry, następnie opcje pokaz tytul strony ustaw na ukryj.
    g.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-02-2008
    Wpisy
    41
    Punkty
    10
    tak już próbowałem wcześniej ale nie działa. Jest opcja ukryj i ją zaznaczam a napis HOME na stronie głównej i tak jest...

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-01-2008
    Wpisy
    13
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez waz_2000 Zobacz wiadomość
    tak już próbowałem wcześniej ale nie działa. Jest opcja ukryj i ją zaznaczam a napis HOME na stronie głównej i tak jest...

    To zrob jak pisalem wczesniej panel administracyjny ->menu--> mainmenu -> aktualności (strzelam nazwe )...i we wlasciwosciach parametrow znajdz opcje pokaz tytul i ustaw na ukryj
    g.

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-02-2008
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny

    Musi być jakieś inne rozwiązanie...

  9. #8

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez waz_2000 Zobacz wiadomość
    Musi być jakieś inne rozwiązanie...
    Też miałem ten sam problem i nic co było proponowane na forum nie dawało mi zadowalającego rozwiązania. Więc zrobiłem sobie to tak, że w funkcji setPageTitle w joomla.php wstawiłem wiersz zmieniający łańcuch tytułu frontpage z mainmenu na znak pusty.



    Kod PHP:
    function setPageTitle$title=null ) {
            if (@
    $GLOBALS['mosConfig_pagetitles']) {
                
    $title trimhtmlspecialchars$title ) );
                
    $title stripslashes($title);

    // Tu dopisałem ----------------------------------------
                
    if ($title == "Home") {
                
    $title " "; }
    // Dalej bez zmian ------------ 
                
    $this->_head['title'] = $title $GLOBALS['mosConfig_sitename'] . ' - '$title $GLOBALS['mosConfig_sitename'];
            }
        } 
    Ostanio edytowane przez olajola : 27-06-2008 13:56

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-02-2008
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez olajola Zobacz wiadomość
    Też miałem ten sam problem i nic co było proponowane na forum nie dawało mi zadowalającego rozwiązania. Więc zrobiłem sobie to tak, że w funkcji setPageTitle w joomla.php wstawiłem wiersz zmieniający łańcuch tytułu frontpage z mainmenu na znak pusty.



    Kod PHP:
    function setPageTitle$title=null ) {
            if (@
    $GLOBALS['mosConfig_pagetitles']) {
                
    $title trimhtmlspecialchars$title ) );
                
    $title stripslashes($title);

    // Tu dopisałem ----------------------------------------
                
    if ($title == "Home") {
                
    $title " "; }
    // Dalej bez zmian ------------ 
                
    $this->_head['title'] = $title $GLOBALS['mosConfig_sitename'] . ' - '$title $GLOBALS['mosConfig_sitename'];
            }
        } 

    Ale to chyba zadziała tylko na home, a dla wszystkich podstron? Wykasować warunek if?

  11. #10

    Domyślny

    Dokładnie.
    U siebie zrobiłem akurat tak, żeby wywalić z frontu pierwszą pozycję z mainmenu przed title, a na zapleczu żeby zostało bez zmian.

    pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •