Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 17 z 17

Temat: Instalacja dodatków w joomla 1.0.8 PL - rozwiązanie problemu

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-10-2006
    Skąd
    Psczyna
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny hmmm...

    Też mam podobny problem. Czy patch ruszy na najnowszej wersji i czy nie wgram sobie w ten sposób drugiego "virtue uploada" ;->

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-10-2006
    Skąd
    Psczyna
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    No dobra, a czy mógłby to ktoś zaktualizować pod Joomlę Current Version, bo mi się wyświetla komunikat

    "Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: ftphostaccnt in /costamcostam/administrator/components/com_installer/admin.installer.php on line 46"

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-10-2006
    Skąd
    Psczyna
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny Patch do 1.0.8

    na wersji current (1.1.1 bodajżeż działa), ale... jest jedno "ale". No właśnie. Jak to cholera działa. Jest nazwa użytkownika, jest hasło, jest nazwa hosta. A co jeśli cms zainstalowany jest w folderze public_html/costamcostam/... ,a nie w tradycyjnym katalogu głównym. To po pierwsze. Po drugie. Co jeśli w katalogu głównym jest INNA strona, również na joomli. niektórzy pewnie pomyślą, że to szukanie dziury w całym, no ale w moim przypadku na prawdę tak jest, jak to opisane powyżej. Zatem, co zrobić, żeby nie "zaorać" kolesiowi jego strony (tej co jest w katalogu głównym), tylko zainstalować komponenty tam gdzie trzeba.

  5. #14
    Debiutant
    Dołączył
    20-12-2006
    Wpisy
    2
    Punkty
    10

    Domyślny problem z paskiem narzędzi

    Witam...mam Joomla 1.0.7 pl. Zniknął mi pasek nad oknem do wprowadzania tekstu Nie mogę nic zrobić z wprowadzonym (wklejonym) tekstem. Wydaje mi się, że przyczyna tkwi w komponentach.Pojawia mi sie komunikat "Nie odnalazłem exp_config.php! Zainstaluj najpierw dodatek TinyMCE-EXP.Próba instalacji tego komponentu kończy się żle.Co robić??????

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-03-2006
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny Czy ta łatka jest także do 1.0.11 ?

    Jak w temacie bo już nie wiem co zrobić, nie mogę zainstalować szablonów

  7. #16
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-03-2006
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny Czy działa także dla wersji 1.0.11 ?

    Pytanie jak w temacie bo mam niezmiennie "Błąd: W pakiecie instalacyjnym - brak pliku XML." A gdy ręcznie wrzucę na serwer i tak nie widzi Joomla szablonu pomimo że jest poprawny plik xml. Najdziwniejsze to to że raz Joomla zobaczyła nowy szablon i jest ale to tylko raz i teraz jeszcze dziwniejsze - mogę usunąć np. obrazki z images/ a strona i tak poprawnie się wyświetla ?!! Cuda ???


    Cytat Wysłane przez suder Zobacz wiadomość
    Jest porblem z instalacją czegokolwiek dodatkowego do joomli na serwerach ktore maja SafeMode = ON.

    Mozna to obejsc. Wystarczy zainstalować patch, który można pobrać
    stąd ----> http://www.joomlapl.com/component/op...ileinfo/id,63/

    Zainstalowałem tego patcha na takim własnie serwerze (uprzednio oczywiście robiąc kopie bezpieczeństwa zaminenianych plików) i działa wszystko bez problemów. Działa z joomla 1.0.8 PL.


    W dziale instal pojawia się dodatkowe menu gdzie wpisujemy login, haslo i nazew hosta do ftp - co kazdy stawiający joomlę powinien to znać.

    Pozdrawiam.

  8. #17
    Debiutant
    Dołączył
    03-10-2008
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    Sorry, wgrałem do siebie joomlę 1.08, niestety nie mogę tworzyć folderów i wgrywać plików do biblioteki mediów, czy to jest z tym związane, jak można to zmienić?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •