Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: Aktualizacja 1.0.11

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-06-2008
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny Aktualizacja 1.0.11

    Mógłby mi ktoś krok po kroku napisać jak zaktualizować Joomla 1.0.11 do 1.0.15. Stonę zrobił mi kolega, a teraz nie ma czasu się nią dalej zajmować i muszę sama sobie radzić. Bardzo proszę o pomoc, bo wogóle się nie znam na Joomla.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    No to się poznaj. I na pewno nie zaczynaj od aktualizowania. Lekturki na początek na www.demo.joomla.pl

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    26-06-2008
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziekuje za odpowiedz.

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-04-2006
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, mam kilka stron na Joomla! Myślałem, że wszystkie mam zaktualizowane. Ale tak wyszło, że jedną mam od dawna nieaktualizowaną.
    No i mam tam wersję 1.0.11.
    Czyli aby zrobić upgrade do 1.0.15 muszę ściągnąć dwie paczki:

    Joomla_1.0.11_to_1.0.13-Stable-Patch_Package i zrobić upgrade do 1.0.13 a później ściągnąć Joomla_1.0.13_to_1.0.15-Stable-Patch_Package i zrobić upgrade do 1.0.15?

    I do czego są paczki z rozszerzeniami tar.gz i tar.bz2 ?

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Nie, zrób to pełną paczką 1.0.15. Prościej. Pamiętaj wszakże o kopii bezpieczeństwa. Kopia bazy, kopia plików, aktualizacja, a gdy wszystko dobrze będzie działać, podmiana

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-04-2006
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ok dzięki , no to backup wszystkiego co się da. Później nadpisać wszystkie pliki 1.0.11 plikami z paczki: Joomla_1.0.15-Stable-Full_Package.zip

    A może szybciej będzie skasować stronę, zainstalować nową 1.0.15 i wrzucić starą bazę danych?.

    U mnie na serwerze od razu robi kopię wszystkiego na raz, tzn. mam 5 stron na Joomla! i wszytko to zapisuje.

    Przypomniało mi się, miałem raz błąd podczas aktualizacji do 1.0.15 ale nie pamiętam z której wersji.

    Wyskoczyło coś takiego:

    josversioncheck() in /home/xxxxx/domains/xxxxx/public_html/administrator/modules/mod_quickicon.php on line 92
    Tu mieli podobny problem:

    http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=36&t=277022

    tyle, że nie za bardzo rozumiem o co im chodzi. Po prostu podmienili plik który był jakby z błędem [też to zrobiłem] i ma wszytko działać. ale u mnie dodatkowo nie ma np. wszystkich podpisów pod ikonkami.



    PS: już nadpisałem paczką 1.0.15 starą wersję, na razie problemów nie stwierdziłem i wszytko działa prawidłowo. Dziękuję Zwiastun
    Ostanio edytowane przez ktp : 26-07-2008 16:59 Powód: samemu też coś muszę zrobić a nie czekać na "podane na tacy"

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-07-2006
    Wpisy
    45
    Punkty
    13

    Domyślny

    Jak podmienię pliki z paczki: Joomla_1.0.15-Stable-Full_Package.zip, to bedę miał menu po polsku?
    Jeśli nie to macie namiary na łatkę, która v.1.0.15 spolszczy?

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    O co pytasz? Co chcesz uaktualniać?

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-07-2006
    Wpisy
    45
    Punkty
    13

    Domyślny

    No tak jak w temacie chcę uaktualnić v 1.0.11 do 1.0.15 ale z polskim adminem. Z tego co czytam to lepiej wybrać paczkę Joomla_1.0.15-Stable-Full_Package.zip bo z paczką JAL coś mi się podzieje z logowaniem czy z ISO?

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Zależy, jakie masz kodowanie witryny. Jeśli masz (a tak najprawdopodobniej jest) ISO-8859-2 to JAL, jeśli witryna jest kodowana w UTF, to JIE.
    O aktualizacji i ewentualnych problemach znajdziesz artykuły na www.demo.joomla.pl -> Zaczynamy -> Krok po kroku -> ostatni rozdzial

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •