Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 21

Temat: Aktualizacja 1.0.11

  1. #11
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-07-2006
    Wpisy
    45
    Punkty
    13

    Domyślny

    Wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Po instalacji wyskoczył jednak komunikat:
    * Zmienna Joomla! RG_EMULATION ustawiona jest na ?ON? zamiast
    ?OFF?.
    Ustawienie ?ON?.
    ?ON? zapewnia kompatybilność niektórych komponentów, ale jest
    niezalecane

    Czy mam coś gdzieś zmieniać? Czy wszystko jest OK?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wyjadacz josh awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Skąd
    B-stock :)
    Wpisy
    513
    Punkty
    86

    Domyślny

    zmienic na off w globalnej konfiguracji, zalecane
    pozdrawiam
    Piotr Laskowski
    JoomlaPL.com | MamboPL.com
    Joomla.PL | Joomla!, LaTeX, R project, SPSS user...

  4. #13
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-12-2006
    Wpisy
    31
    Punkty
    11

    Domyślny

    Mam wersję 1.0.11 i chciałbym uaktualnić do 1.0.15. Kopię plików i bazy zrobiłem. Problem w tym, że nie pamiętam jaką wersję instalowałem (było to b.dawno temu i przyznaję zaniedbałem aktualizacje.). Jak sprawdzić wersję i kodowanie? Może ktoś pomóc? Nie jestem zbyt biegły w tych sprawach. Podręcznik http://www.demo.joomla.pl/content/view/107/26/ czytałem ale nadal mam wątpliwości.

  5. #14
    Wiarus
    Dołączył
    14-12-2007
    Wpisy
    2 025
    Punkty
    66

    Domyślny

    wejdź na zaplecze ( kliknij prawym, podejrzyj kod źródłowy strony ( pokaż źródło lub podobnie) i zobacz czy masz napisane coś o utf-8 czy o iso-8859-2 ( to powinno być napisane w pierwszych paru liniach)

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-12-2006
    Wpisy
    31
    Punkty
    11

    Domyślny

    <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?> To chyba będzie to. Jeszcze wersja. Wydaje mi się że instalowałem Joomla 1.0.11+AdminPl, ale w "Informacjach o systemie" mam takie coś Wersja Joomla!: Joomla! 1.0.11 Stable [ Sunbow ] 28 August 2006 20:00 UTC

  7. #16
    Wiarus
    Dołączył
    14-12-2007
    Wpisy
    2 025
    Punkty
    66

    Domyślny

    na 99% możesz nadpisać wersją joomla J+AL ;)
    ale wykonaj pierw kopię strony.

    nadpisz wersją J+AL, ale pamiętaj o tym by nie napisywać pliku configuration.php oraz nie wgrywać katalogu installation.

    pozdrawiam

  8. #17
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-12-2006
    Wpisy
    31
    Punkty
    11

    Domyślny

    Katalog installation usunąłem.Czy pliki configuration.php-dist i install.php wgrywać?

  9. #18
    Wiarus
    Dołączył
    14-12-2007
    Wpisy
    2 025
    Punkty
    66

    Domyślny

    nie...
    po aktualizacji, przejdź się po zapleczu (sprawdź ustawienia globalne) czy wszystko działa i tak dalej...

  10. #19
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-12-2006
    Wpisy
    31
    Punkty
    11

    Domyślny

    Wychodzi, że poszło dobrze przy Twojej pomocy. Dziękuję. RG Emulation, jak u Foresta, zmieniłem na off. Wszystkie napisy na zielono. Na coś jeszcze warto zwrócić uwagę?

  11. #20
    Wiarus
    Dołączył
    14-12-2007
    Wpisy
    2 025
    Punkty
    66

    Domyślny

    czy logowanie na stronie działa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •