Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Problem z DB function failed with error number 1226

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    29-11-2007
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny Problem z DB function failed with error number 1226

    Witam serdecznie.

    Otóż mam następujący problem:
    Po długim okresie użytkowania strony na joomli wywala błąd:
    "DB function failed with error number 1226"
    User '*******' has exceeded the 'busy_time' resource (current value: 600000000) SQL=SELECT session_id FROM jos_session WHERE session_id = '860729ab107d3f9bff93cad6c16dba5a'

    Baza danytch joomli zajmuje już ok 300 MB, co z nią zrobić i co zrobić aby serwis zaczął działać ??

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus dkint awatar
    Dołączył
    12-02-2006
    Skąd
    Zamość
    Wpisy
    1 123
    Punkty
    51

    Domyślny

    Witam

    Wejdź do phpMyAdmina i zoptymalizuj tabelę session ...

    ps. 300 MB ? co ty tam napchałeś ?

    pozdrawiam
    Krzysiek
    Wirtualne Roztocze ... - zapraszam wszystkich miłośników Roztocza.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    29-11-2007
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez dkint Zobacz wiadomość
    Witam

    Wejdź do phpMyAdmina i zoptymalizuj tabelę session ...

    ps. 300 MB ? co ty tam napchałeś ?

    pozdrawiam
    Krzysiek
    No właśnie nie wiem, ale tak mi pokazuje,a przecież ja nic szczególnego nie robiłem, co to może być ??

  5. #4
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez lukasjakobs Zobacz wiadomość
    No właśnie nie wiem, ale tak mi pokazuje,a przecież ja nic szczególnego nie robiłem, co to może być ??
    Dziwna sprawa. Podaj listę zainstalowanych dodatków do swojej Joomla. Masz może jakieś np. Remository lub podobne?

  6. #5
    Wiarus dkint awatar
    Dołączył
    12-02-2006
    Skąd
    Zamość
    Wpisy
    1 123
    Punkty
    51

    Domyślny

    Witam

    Ja bym obstawiał jakieś "joomlowe" statystyki, albo w konfiguracji ustawione odsłony z datami ...

    pozdrawiam
    Krzysiek
    Wirtualne Roztocze ... - zapraszam wszystkich miłośników Roztocza.

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    29-11-2007
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny

    1 LightThumb Opublikowana
    2 Jogadgets Nieopublikowana
    3 Joomla-Przemo comments Nieopublikowana
    4 MosComBot Nieopublikowana
    5 Akceptuj dawne dodatki [Legacy Mambot Includer]
    6 Formatuj kod programu Nieopublikowana
    7 SEF [Przyjazne adresy URL] Opublikowana
    8 Ocenianie [MOS Rating] Opublikowana
    9 Koduj adresy email [Email Cloaking] Opublikowana
    10 GeSHi - Formatuj kod programów Nieopublikowana
    11 Wczytaj pozycje modułów Opublikowana
    12 Znacznik MOSImage {wstaw obraz] Opublikowana
    13 Znacznik MOSPagebreak Opublikowana
    14 Bez edytora WYSIWYG Nieopublikowana
    15 Edytor WYSIWYG TinyMCE Opublikowana
    16 JCE Editor Mambot Opublikowana
    17 TMEdit Opublikowana
    18 FCKeditor Joomla! Opublikowana
    19 Przycisk MOSImage w edytorze Opublikowana
    20 Przycisk MOSPagebreak w edytorze Opublikowana
    21 Szukaj w artykułach Opublikowana
    22 Szukaj w katalogu linków Opublikowana
    23 Szukaj w kontaktach Opublikowana
    24 Szukaj w kategoriach Opublikowana
    25 Szukaj w sekcjach Opublikowana
    26 Szukaj w wieściach RSS

  8. #7
    Wiarus dkint awatar
    Dołączył
    12-02-2006
    Skąd
    Zamość
    Wpisy
    1 123
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez lukasjakobs Zobacz wiadomość
    1 LightThumb Opublikowana
    2 Jogadgets Nieopublikowana
    3 Joomla-Przemo comments Nieopublikowana
    4 MosComBot Nieopublikowana
    5 Akceptuj dawne dodatki [Legacy Mambot Includer]
    6 Formatuj kod programu Nieopublikowana
    7 SEF [Przyjazne adresy URL] Opublikowana
    8 Ocenianie [MOS Rating] Opublikowana
    9 Koduj adresy email [Email Cloaking] Opublikowana
    10 GeSHi - Formatuj kod programów Nieopublikowana
    11 Wczytaj pozycje modułów Opublikowana
    12 Znacznik MOSImage {wstaw obraz] Opublikowana
    13 Znacznik MOSPagebreak Opublikowana
    14 Bez edytora WYSIWYG Nieopublikowana
    15 Edytor WYSIWYG TinyMCE Opublikowana
    16 JCE Editor Mambot Opublikowana
    17 TMEdit Opublikowana
    18 FCKeditor Joomla! Opublikowana
    19 Przycisk MOSImage w edytorze Opublikowana
    20 Przycisk MOSPagebreak w edytorze Opublikowana
    21 Szukaj w artykułach Opublikowana
    22 Szukaj w katalogu linków Opublikowana
    23 Szukaj w kontaktach Opublikowana
    24 Szukaj w kategoriach Opublikowana
    25 Szukaj w sekcjach Opublikowana
    26 Szukaj w wieściach RSS
    Witam

    A komponenty ?

    pozdrawiam
    Krzysiek
    Wirtualne Roztocze ... - zapraszam wszystkich miłośników Roztocza.

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    29-11-2007
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny już znalazłęm odpowiedz:)

    phpb by przemo, to był problem, ale już go zlikwidowałem, po prostu wyłaczyem forum bo nie używałęm go, tylko czystą joomlę, i zaczęło działac, zobaczymy czy się uspokoi.


    Dzięki za uruchomienie myślenia

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    29-01-2007
    Wpisy
    83
    Punkty
    10

    Domyślny

    A czy możesz podać dostawcę usług hostingowych?

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •