problem z joomgallery
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: problem z joomgallery

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    02-08-2008
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny problem z joomgallery

    Problem tego rodzaju,że wogóle nie mogę dokonać edycji pliku językowego.
    A jestem w stanie zrobić tłumaczenie.
    Galeria zainstalowana w joomla 1.5.5 pod adresem www.julita.xtp.pl
    i działa.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    kurtz
    Gość

    Domyślny

    znaczy co, klikasz 2x w plik jezykowy i nie otwiera ci sie w notatniku, wordpadzie czy co tam masz ??

    bo jakoś nie kumam

  4. #3
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez intreco Zobacz wiadomość
    Problem tego rodzaju,że wogóle nie mogę dokonać edycji pliku językowego.
    A jestem w stanie zrobić tłumaczenie.
    Galeria zainstalowana w joomla 1.5.5 pod adresem www.julita.xtp.pl
    i działa.
    Można jaśniej bo nawet icek_klezmer nie rozumie. ;)

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    02-08-2008
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam.plik się otwiera ale nie mogę zapisaś w nim zmian ani zmienić chmoda.Używam totalcomandera.

  6. #5
    kurtz
    Gość

    Domyślny

    z całym szacunkiem ale ... co chcesz przetłumaczyć total commanderem ?? po co ci zmiany chmoda w trakcie translacji pliku językowego ? i jakie ów chmod ma znaczenie w tym wypadku ? notatnik i wordpad nie dokonuje zapisu po akcji : plik / zapisz ?? {pomijam w tej chwili kodowanie} i w ogóle na jaki język, skoro po polsku jak byk stoi galeria na stronie co to ją zapodałeś ??

    :confused:
    Ostanio edytowane przez kurtz : 13-08-2008 18:54

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    02-08-2008
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie zrozumieliśmy się.Chodziło mi oto, że nie mogę nic zrobić/zmienić pliku /
    w każdym zainstalowanym dodatkowo komponencie.
    W adminie joomli ,przy zainstalowanym komponencie jest uwaga ,że wymaga on zgodności wstecznej.Co to znaczy?
    mam wersjęjoomli 1.5.5 a dodatkowe komponenty to:
    ogłoszenia/ads_manager/
    galegie /joomgallery/
    W w/w komponentach zmian mogłem dokonać tylko przed instalacją/

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    02-08-2008
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny

    i jak widać tłumaczenie wymaga kilku poprawek.
    prosto by by6ło otworzyć /components/com_joomgallery/language/english.php
    Dokonać poprawek zapisać i wysłać na serwer.
    I tu jest mój problem.

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez intreco Zobacz wiadomość
    W adminie joomli ,przy zainstalowanym komponencie jest uwaga ,że wymaga on zgodności wstecznej.Co to znaczy?
    Po co - nie znając Joomla - bierzesz się za 1.5, do którego nie ma jeszcze polskiej dokumentacji. Nie lepiej skorzystać z dobrze opisanego Joomla 1.0?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •