Witam,
Strona: www.dendi.pl/dream
Deflautowy banner jest plikiem JPG. Wyedytowałem plik template.css wstawiając banner.swf
Niestety on się nie wyświetla.
Gdzie i co powinienem dodać, aby banner swf był wyświetlany?
Serdeczne dzięki za pomoc.
Witam,
Strona: www.dendi.pl/dream
Deflautowy banner jest plikiem JPG. Wyedytowałem plik template.css wstawiając banner.swf
Niestety on się nie wyświetla.
Gdzie i co powinienem dodać, aby banner swf był wyświetlany?
Serdeczne dzięki za pomoc.
pytanie z zakresu html nie Joomla! odsyłam do podstaw !
Nie tylko z zakresu HTML - standardowo w Joomla! nie wrzucisz plików swf dla komponentu i modułu Reklama (baner). Rozwiazanie: edycja pliku /includes/joomla.php oraz być może plików komponentu i modułu (nie pamiętam) - trzeba tam dopuścić swf
Icek.... - honor zwracam, chodziło o szablon a nie zmiany w kodzie![]()
Ok, wyedytowałem index.php w szbalonie i ponownie go zainstalowałem. Nie potrafię jednak wskazać skąd pochodzi ten biały pasek pod bannerem.
A tak na marginesie to na twojej stronie, dokładnie w stopce jest takie zdanie: Valid XHTML and CSS.
A po kliknięciu XHTML 34 błędy. Radzę Tobie usunąć to ustrojstwo w formacie SWF ;). Jeśli nie masz nagłówka w formie .png, .jpg itd. zrób Print Screena swojej strony wytnij logo strony i efekt ten sam i wszystko zgodne ze standardami. Wiesz, nawet sam tobie zrobiłem ten nagłówek. Może nie ma animacji ale będzie zgodnie ze standardami ;).
Bardzo proszę:
![]()
Pozdrawiam
Szibena
Sprawdź sobie joomla.plnp.
Kiedy joomla.pl miała info, że się waliduje, to się walidowała. A teraz widzisz gdzieś taką informację? Bo ja nie. Więc posłuchaj rady kolegi i nie narażaj się na śmieszność
Witam, mam podobny problem. Tworzę własnie serwis informacyjny. Przebrnełam już przez wszystko i został mi panel do zarządzania reklamami, które na stronie muszę mieć. W szablonie mam przygotowane na to pozycje modułow. Niestety tylko zdjęcia sie w nich wyświetlają, a flash nie. Dotyczy to zarówno standardowego panelu do reklamy instalowanego wraz z joomlą oraz ArtBanerPlus (którego pewnie nie powinnam instalować do wersji 1.5 przy flashu odwołuje się, do jakiś nieistniejących ścieżek ": Failed opening required' ../../includes/auth.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php')"
Od kilku dni szukam w sieci informacji na ten temat (tutaj także), ale nie znalazłam żadenego wyjasnienia co i jak zrobić, by reklamy sfw się wyświetlały jesli chodzi o wersję Joomli w 1.5 Stronkę w 1.5 zbudowałam w oparciu o lekcje Zwiastuna do starszej wersji Joomla (chylę czoła i polecam je innym rozpoczynającym swą przygodę z oomla) oraz podglądając rozwiazania w gotowych templatkach do 1.5. I wszystko było ok dopóki nie wziełam się za instaloanie komponentu do reklamy Niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Czy mogłąbym prosić o łopatologiczne wytłumaczenie co gdzie i jak mam wpisać, by zadziałało?
Otóż ja mam w pliku includes/joomla.php jedynie to:
"<?php
/**
* Legacy Mode compatibility
* @version $Id: joomla.php 10381 2008-06-01 03:35:53Z pasamio $
* @package Joomla.Legacy
*/
require_once( dirname( __FILE__ ) . '/application.php' );"
Gdzie i jak powinnam dopisać możliwość dopuszczenia pliku sfw? Bardzo prosze o pomoc, bo nie mogę sobie z tym poradzić. Ewentualnie mogę zapłacić za przerobienie tych plików, by działały jak trzeba.
Przepraszam za długi wątek i liczę na Waszą pomoc. Obiecuję, gdy naumiem się wszystkiego, co niezbędne (a jestem osobą ambitną!) wspierać społeczność joomla swoją wiedzą i pracą.
hej,
znalazles moze rozwiazanie Twego problemu? mam ten sam sylemat i walcze juz ktorys dzien z tym
pozdr
Serwer na NND :
php 4.2.2 mySql Apache 1.3.27 Proftpd
Podłączam się z tą samą sprawą.. Też nie działają mi pliki swf...
Jeśli zna ktoś rozwiązanie to podrzućcie opis albo link.