Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Mam zainstalowany język polski, ale zaplecze jest po angielsku

  1. #1
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny Mam zainstalowany język polski, ale zaplecze jest po angielsku

    Joomla 1.0
    Zaplecze standardowego Joomla 1.0 obsługuje tylko język angielski. Obsługa innych języków została dodana przez Polskie Centrum Joomla! w wydaniach polskich oznaczonych jako JAL (Joomla! plus Admin Language) lub JIE (Joomla! International Edition). Jeśli chcesz mieć zaplecze Joomla 1.0 w innym języku, niż z angielski, zainstaluj jedną z tych wersji. Uwaga: Istnieją wprawdze tłumaczenia zaplecza na kilka języków, ale niekoniecznie kompletne i łatwo dostępne. PCJ udostępnia tłumaczenie na język polski.

    Joolma 1.5.

    Dla zaplecza Joomla 1.5 dostępne są różne języki, ale standardowo nie są one instalowane. Jeśli chcesz mieć zaplecze w języku ojczystym, pobierz odpowiedni pakiet językowy i zainstaluj go, korzystając na zapleczu z menu Rozszerzenia » Instalator. Następnie wybierz w menu Rozszerzenia » Języki i ustaw zainstalowany język jako domyślny. Zmiana języka nastąpi natychmiast.
    Użytkownicy uprawnieni do logowania się na zaplecze, zawsze mogą określać swoje preferencje językowe w parametrach swojego konta. W konfiguracji witryny można również umożliwić zmianę preferencji językowych wszystkim zalogowanym użytkownikom.
    Więcej o pakietach językowych przeczytasz na stronie Serwis pomocy. Pakiety języka polskiego znajdziesz zasobach Polskiego Centrum Joomla!.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    04-02-2007
    Skąd
    Kraków
    Wpisy
    163
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zwiastunie ty nasz a co jak za nic nie mozna zmienic na zapleczu jezyka admina i czesc jest po polsku a aczesc po angielsku mam taka 1.0.15 i sie ubrałemw spoleczne działanie .... taki chłopie mam problem i co nie zrobie zle, jak znajdziesz czas zerknij na ten zrzut http://www.jaromiko.republika.pl/admin.jpg sory za klopot ... no i w Krakowie na piwo zapraszam ;)
    Niech Moc Będzie z Wami
    ==================

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    22-03-2009
    Skąd
    Pomorskie
    Wpisy
    101
    Punkty
    10

    Brak jeżyka polskiego na witrynie...

    Witam.

    Mam problem
    otóż działam na joomla 1.5.2 ma zainstalowany język polski dla zaplecza i witryny i niestety zaplecza działa w języku polskim a witryna w dalszym ciągu jest w angielskim.

    Proszę o sugestie co mogę robić źle.

    Z góry dziękuję

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    22-03-2009
    Skąd
    Pomorskie
    Wpisy
    101
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam.

    Mam zainstalowany język polski dla zaplecza i witryny, ale niestety nie działa na witrynie a w zapleczu wszystko jest ok...

    Może mi ktoś zasugerować co robię źle??

    pozdrawiam

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    29-12-2010
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny Prośba o pomoc

    Włśnie instaluję pakiet językowy do wersji 1.5.21. Ściągnąłem plik językowy ze strony joomla.pl. Robię wszystko zgodnie z zaleceniami (starałem się przygotować) - teoretycznie to nic trudnego. Ale cały czas pojawia się komunikat: "Error! Could not find a Joomla! XML setup file in the package". Nie rozumiem dlaczego?
    Bardzo proszę o pomoc.

  8. 20-08-2012, 11:24


  9. #7
    Debiutant
    Dołączył
    15-12-2012
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam.
    Interesuje mnie uruchomienie wielojęzyczności w joomla 3.2 - aktualnie teoretycznie uruchomione - jednak nie tłumaczy treści - (czy w przypadku przełącznika języka, jeśli nie tłumaczy treści, to znaczy że trzeba utworzyć zestaw artykułów w wersji angielskiej, czy moduł "sam tłumaczy"

  10. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez gisplan Zobacz wiadomość
    jeśli nie tłumaczy treści, to znaczy że trzeba utworzyć zestaw artykułów w wersji angielskiej, czy moduł "sam tłumaczy"
    To nie jest tłumacz tylko system obsługujący witrynę wielojęzyczną. Jedyne, co "tlumaczy", to etykiety i komunikaty systemowe.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •