Czy mogę usunąć lub zmienić treść stopki?
Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Czy mogę usunąć lub zmienić treść stopki?

  1. #1
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 066
    Punkty
    1122

    Domyślny Czy mogę usunąć lub zmienić treść stopki?

    Tak, możesz. Pozwala na to licencja Joomla!. To zresztą zrozumiałe - w stopce witryny umieszczamy zwyczajowo notę o prawach własności jej wydawcy. Nie musisz więc zamieszczać ani noty „Copyright © 2008 Open Source Matters. Wszelkie prawa zastrzeżone.”, ani innego widocznego znaku typu „Wykonano na Joomla!” .
    Mamy jednak nadzieję, że znajdziesz jakiś sposób promocji Joomla! oraz wyrażenia wdzięczności jego Twórcom. Może będzie to specjalna strona z podziękowaniami i informacją o wykorzystanym oprogramowaniu, może niewielki przycisk graficzny z odnośnikiem do strony Polskiego Centrum Joomla! lub Centrum Joomla!.
    Kilka rozwiązań graficznych oraz kod umieszczający grafikę na stronie witryny znajdziesz pod adresem Promocja.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    20-05-2009
    Wpisy
    2
    Punkty
    10

    Domyślny

    A czy znalazłby się ktoś tak rzyczliwy i powiedział, jak to zrobić? W sensie, jak skasować ten tekst Bo im dłużej się męczę z brakiem moich umiejętności edycji treści tej stopki, tym mam mniejszą ochotę na jakąkolwiek promocję tego oprogramowania. Chętnie pochwalę się, że używam łatwego w użyciu i intuicyjnego oprogramowania

  4. #3
    Bywalec damsaw awatar
    Dołączył
    13-10-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    114
    Punkty
    10

    Domyślny

    jeśli masz podstawowy szablon joomla... wchodzisz do rozszerzenia/szablony/twoj szablon, klikasz na edytuj html szablonu i na końcu masz treść stopki

    <p id="power_by">
    <?php echo JText::_('Powered by') ?> <a href="http://www.joomla.org">Joomla!</a>.
    <?php echo JText::_('Valid') ?> <a href="http://validator.w3.org/check/referer">XHTML</a> <?php echo JText::_('and') ?> <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer">CSS</a>.

    modyfikujesz odpowiednio i jedziesz

    pozdrawiam

  5. #4
    Bywalec damsaw awatar
    Dołączył
    13-10-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    114
    Punkty
    10

    Domyślny

    fffff f f f f 3fefrr

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    20-05-2009
    Wpisy
    2
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziękuję

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •