Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Jak umieścić moduł wewnątrz artykułu?

  1. #1
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    24 690
    Punkty
    941

    Domyślny Jak umieścić moduł wewnątrz artykułu?

    Aby osadzić moduł wewnątrz artykułu, skorzystaj z polecenia "{loadposition xx}", obsługiwanego przez dodatek Wpinacz modułów. Wykonaj kolejne instrukcje:
    1. Stwórz moduł, który chcesz opublikować w artykule i umieść go w pozycji niekolidującej z pozycjami istniejącymi w szablonie. Najlepiej - zamiast wybierać pozycję modułu z listy rozwijanej - dodaj nową. W tym celu po prostu kliknij w polu Pozycja i wpisz np. w_artykule
    2. Przypisz moduł do wszystkich stron/pozycji menu.
    3. W artykule, w którym chcesz opublikować moduł, w miejscu, w którym ma być wyświetlony, wpisz "{loadposition w_artykule}"
    W Joomla 1.0 pozycję modułu dodajemy na stronie zaplecza dostępnej po wybraniu z menu opcji Witryna -> Szablony - Pozycje modułów.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz nur awatar
    Dołączył
    13-10-2008
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny

    Super pięknie to działa. Dzięki za poradę
    Mam jeszcze jedno pytanie
    czy jest możliwość żeby zastosować tą technikę w sklepie VM?
    Bo jak stosuję to w opisie sklepu czy w opisach produktów to niestety ten sposób nie działa.

    Pozdrawiam Wojtek

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    29-09-2007
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Można odświeżyć temat?
    Jak to zrobić w joomli 1.5
    Próbowałem modulebot-em i nie działa

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    24 690
    Punkty
    941

    Domyślny

    Wpinacz modułów służy do wpinania modułów w artykułach!

  6. #5
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    834
    Punkty
    130

    Domyślny

    Można również tak{module [55]} gdzie wartość w nawiasach kwadratowych to id modułu

  7. #6
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    834
    Punkty
    130

    Domyślny

    Można również tak{module [55]}. Gdzie wartość w nawiasach kwadratowych to id konkretnego modułu który chcemy wpiąć

  8. #7
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    834
    Punkty
    130

    Domyślny

    Można również tak {module [55]} . Gdzie wartość w nawiasach kwadratowych to id konkretnego modułu który chcemy wpiąć

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •