Jak przywrócić hasło administratora? - Strona 3
Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 56

Temat: Jak przywrócić hasło administratora?

  1. #21
    Debiutant
    Dołączył
    03-06-2010
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Do Mercedesa wyjątkowo prosto: do środka na rympał i podmieniamy komputer. Tak zrobiłem z Joomlą;-)

    Problem polegał na tym, że Joomla właśnie nie godziła się na zakodowane md5('hasło') i to - jak napisałem - (nie wiem, dlaczego treści moich postów nie widać; ale nie chcę w to wnikać, raczej nie przewiduję aktywnego tu pobytu) dotyczyło wersji <1.5.0 - 1.6 beta2> nawiasy ostre,
    w becie 1.6 jest OK.

    I to oczywiście pod windą, bo pod *.nixami zawsze jest OK.

    "za każdym razem była inna przyczyna" - bywa, jeśli spectrum przypadków jest krótkie.

    Miłego dnia.
    Renak

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-02-2010
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Powiem jedno. Pewnie zaraz admin się wkurzy i da mi ostrzeżenie, ale naprawdę muszę podziękować za RatujAdmina do 1.5
    Po instalacji za choinkę nie mogłem wejść do PA, nie mogłem w phpmyadminie zmienić nazwy admina i hasła, a dzięki temu skryptowi zrobiło się samo i wejście na PA jest możliwe.
    Wielki szacuneczek :_0 i podziękowania.

  4. #23
    Debiutant
    Dołączył
    03-10-2010
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    JAuthentication::__construct: Nie można wczytać biblioteki uwierzytelniania.
    Nazwa lub hasło użytkownika są niepoprawne albo nie posiadasz u nas konta.

    skrypt działał i powiedział że hasło zmienione, tak samo jak przez jos_users i nadal pojawia mi się taki komunikat.

    Co robić?

  5. #24
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    W tym wątku (zwłaszcza #4) jest napisane jak się sprawdza (zmienia) czy dodatek jest włączony.
    Do przeszukania dodatków typu autentication zapytanie powinno brzmieć:
    Kod PHP:
    SELECT FROM `jos_pluginsWHERE folder='autentication' 

  6. #25
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny Nowa wersja RatujAdmina ze sprawdzaniem pluginów

    Ostatnio pojawiło się wiele wątków na forum gdzie wskazanym działaniem jest sprawdzenie czy wszystkie dodatki Joomla, odpowiedzialne za logowanie, są włączone.
    Przerobiłam RatujAdmina (wresja 1.5.*) tak, żeby sprawdzał i mógł włączyć wymagane pluginy (joomla z kategorii user i authentication). Poza tym zmieniłam sprawdzanie istnienia konta Super Administratora - odbywa się to na podstawie przypisania do grupy Super Administrator a nie id=62. Dokładniejszy opis w przeczytaj.txt
    Zapraszam do korzystania.
    //edit
    12.08.2011 dzięki czujności @wojsmol wprowadziłam poprawkę do skryptu: w przypadku zdefiniowania innego przyrostka tabeli w Joomla niż jos pojawiała się problem ze sprawdzeniem konta Super Administratora ponieważ w zapytaniu do bazy został wpisany jos "na sztywno"
    Załączone pliki Załączone pliki

  7. #26
    Nowicjusz
    Dołączył
    28-01-2011
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    25
    Punkty
    10

    Domyślny

    Jolaas jesteś wielka! Uratowałaś niejedno istnienie, w tym mnie. Tak głupio sobie zablokowałam admina......
    Chciałam założyć sobie konto użytkownika, żeby zobaczyć, czy wczytują się strony dostępne po zalogowaniu. Kliknęłam na link w mailu i się przytkało. Czemu, nie wiem. Swoją drogą, czemu, jeśli rejestruję sobie użytkownika z kontem na onet, to nie dochodzą linki do zalogowania.

    Nim zadałam pytanie, grzecznie przegrzebałam forum i na szczęście natknęłam się na twój skrypt.

    Ze swojej strony, zachęcam do większej wyrozumiałości dla początkujących. Dla Was wiele słów i znaczen jest normalne już
    Od dwóch dni zaprzyjaźniam się z Joomlą, udalo mi się przenieść całą moją stronę i zgłębiam dalej.

    Mam głupkowate pytanie, proszę o odpowiedź dla półidioty, łopatologiczne.
    Jak robić kopię strony w joomli. Tak, że jak cuś umrze, to odtworzę moją pracę.

    Co znaczy zrób pełną kopię bazy. Co mam pozaznaczać w exporcie? gdzie to się przekopiowało? No i czy mam co jakiś czas kopiować wszystko z ftp?
    Wiem, ze to nie ten wątek...

  8. #27
    Debiutant
    Dołączył
    12-11-2008
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzieki!

    Skrypt dziala ZACNIE!!!!!! uratowales mi zycie!!

  9. #28
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-03-2011
    Wpisy
    20
    Punkty
    10

    Domyślny

    Uwielbiam Cię Kobieto, kimkolwiek jesteś )
    I wszystkiego najlepszego z okazji, no.

  10. #29
    Debiutant
    Dołączył
    25-03-2011
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    Skrypt bardzo pomocny.
    Dziękuje i pozdrawiam

  11. #30
    Debiutant
    Dołączył
    13-04-2011
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    dzięki wielkie również

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •