Tłumacze potrzebni! - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Temat: Tłumacze potrzebni!

  1. #11
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 465
    Punkty
    241

    Domyślny AlphaRegistration - PL

    Moje spolszczenie (v2.0.8)

    opis na: http://blog.elimu.pl/?tag=alpharegistration
    Ostanio edytowane przez PeFik : 25-11-2009 19:47
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Debiutant
    Dołączył
    18-10-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    dzięki za możliwość pobrania tłumaczeń bo sam miałem z tym wielki problem
    pozdrawiam

  4. #13
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 465
    Punkty
    241

    Domyślny

    Inne spolszczenia mam na blogu : http://blog.elimu.pl/tag/spolszczenie/ - trzeba trochę poszperać we wpisach
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  5. #14
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-06-2011
    Wpisy
    71
    Punkty
    11

    Domyślny

    Witam. Zakupiłem komponent Contact Enhanced http://extensions.joomla.org/extensi...act-forms/6343 i jestem w trakcie tłumaczenia na pl. Do tej pory edytował już gotowe tłumaczenia pl wprowadzając pewne poprawki. Jednak że jest to moje pierwsze tłumaczenie od podstaw potrzebuje pewne rady natury technicznej. Problem jest w tym że mimo tłumaczenia nie pojawiają się polskie znaki tylko krzaczki.
    Do tej pory co zrobiłem to:
    1. Utworzyłem oczywiście nowy plik o nazwie
    pl-PL.com_contact_enhanced
    .
    2. Dodałem odpowiednią linijkę odnośnie nowego pliku do pliku
    contact_enhanced.xml
    3. Nowy plik skopiowałem do odpowiedniego katalogu językowego. W tym wypadku public_html/language

    I moje pytanie brzmi co mam jeszcze zrobić aby pokazywały się polskie litery.

    Odeślijcie mnie do jakiegoś poradnika odnośnie tłumaczeń albo po prostu powiedzcie jak to naprawić.
    Oczywiście po skończonym tłumaczeniu udostępnię je na forum.

    Dziękuje.

  6. #15
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 900
    Punkty
    229

    Domyślny

    Co to znaczy krzaki?

    Podejrzewam niewłaściwe kodowanie pliku.
    Powinno być UTF8 sprawdź.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  7. #16
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-06-2011
    Wpisy
    71
    Punkty
    11

    Domyślny

    Pola oznaczone gwiazdk� (*) s� wymagane. O to mi chodzi.

    A gdzie to UTF8 mam sprawdzić?

  8. #17
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Użyć edytora kodu, np. Notepad++, PSPad, i wiele innych, które potrafią odczytywać i zapisywać w utf-8 bez BOM.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #18
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-06-2011
    Wpisy
    71
    Punkty
    11

    Domyślny

    Aaa to o to chodziło. Uzywam Notpada++ zmieniłem kodowanie i wszystko gra. Dzięki wielkie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •