1.5.8 Szablony w witrynie nie działają. - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 23

Temat: 1.5.8 Szablony w witrynie nie działają.

  1. #11
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Używać edytora przeznaczonego do edycji kodu, jest ich co najmniej kilka, polskich i niepolskich, bezpłatnych i płatnych. I proszę nie wymagać, że na forum będzie sie powtarzać oczywistości zapisane nie raz gdzie indziej (także i na tym forum!)
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Debiutant
    Dołączył
    01-02-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem...

    Szablony przeznaczone specjalnie pod Joomla i jeszcze trzeba coś z nimi robić żeby działały? To chyba lekka przesada... Podobno Joomla ma być prosta nawet dla osób nie znających się na tworzeniu stron...?!

  4. #13
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    1. Napisałeś, że "Tobie też nie działają". I uważasz, że to jest opis
    problemu?
    2. Używanie młotka i noża też jest proste. Mimo tego niektórym udaje się stłuc palec zamiast wbić gwóźdź i uciąć palec zamiast kromkę chleba.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  5. #14
    Debiutant
    Dołączył
    01-02-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    po wrzuceniu szablonu na ftp do folderu templates jest on widoczny w Joomla, gdy go ustawie, to po wejściu na strone pojawia się jedynie taki komunikat: "Direct Access to this location is not allowed" Dodam, że szablony są darmowe i pod Joomle.

    Zauważyłem, że katalogi z niedziałającymi szablonami nie mają w sobie katalogów oznaczonych "html". Wszystkie szablony które działają je mają... czy to może być powodem? Jeśli tak, to co z tym mogę zrobić?

    Z opisu Joomli wynikało, że jest także dla osób nie znających języka html, a ty mi mówisz, że muszę coś edytować... eh...
    Ostanio edytowane przez Raq : 01-02-2009 21:20

  6. #15
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Gdzie ja Ci napisałem, że musisz coś edytować?
    Wystarczy, że zainstalujesz Joomla na serwerze, który spełnia wymagania Joomla! Ale jeśliś zainstalował tam, gdzieś zainstalował, to miej pretensje do siebie samego.
    Po to jest w Joomla instalator,żebyś nie musiał "wrzucać przez FTP", ale skoro już uważasz, że możesz prościej, to dobrze byłoby doczytać, z jakimi to się wiąże konsekwencjami w przypadku, gdy serwer nie spełnia wymagań Joomla.
    "Direct Access to this location is not allowed" = to taki banalny i standardowy komunikat. Nie trzeba znać angielskiego, żeby go sobie przetłumaczyć i zrozumieć!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  7. #16
    Debiutant
    Dołączył
    01-02-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tutaj
    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Używać edytora przeznaczonego do edycji kodu
    Zainstalowałem na serwerze cba.pl, który jest chyba przystosowany do Joomla.
    Co do wrzucania szablonów przez ftp, to ten sposób sam poleciłełeś w poradniukku jako łatwiejszy.
    Próbowałem instalować przez instalatora na różne sposoby i zawsze wyskakiwał jakiś błąd. Czytałem też o tym na innych forach i wielu użytkowników ma podobny problem, jednak trudno znaleźć gdzieś jednoznaczne rozwiązanie

  8. #17
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    1. Przeczytaj pytanie, na które odpowiadałem.
    2. Poradnik dotyczy Joomla 1.0
    3. "Chyba", wedle przysłowia, to pchła i ryba. Gdyby był, to nie miałbyś problemów.
    4. Odpocznij sobie, aż będziesz zdolny poszukiwać rozwiązania dla swojego problemu. Na razie masz ochotę udowadniać wyższość świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Ale ze mną to raczej nie do zrealizowania.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #18
    Debiutant
    Dołączył
    01-02-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Niczego nie staram się udowodnić, a jedynie szukam odpowiedzi. Myślałem, że znajdę ją na forum, a jedyne co znajduje to cynizm i ironie doświadczonego użytkownika. Byłoby prościej gdybyś mi pomógł, a nie udowadniał mi swoją wyższość. To, że dużo wiesz na jakiś temat, nie upoważnia cię do naśmiewania się z innych. Ty masz wiedze na ten temat, ja na inny... Po to są fora by tą wiedzą się dzielić, a nie po to by się z ludzi naśmiewać.

  10. #19
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Przeczytaj swoje posty raz jeszcze:
    Byłoby o wiele prościej, gdybyś;
    - nie marudził, tylko pytał, gdy nie wiesz,
    - nie pouczał, po co są fora,
    - nie odczytywał z odpowiedzi, co się Tobie wydaje, ale to, co w nich jest.
    Nie napisałeś na czym polega problem, nie przedstawiłeś danych środowiska,
    a teksty że serwer "chyba" jest dostosowany do Joomla oraz że "wyskakują Ci jakieś" błędy możesz sobie serwować na forum wróżek i jasnowidzów.
    Poszukaj sobie na forum pomocnika pisania postów.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  11. #20
    Debiutant
    Dołączył
    01-02-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Joomla 1.5.6
    serwer cba.pl - na pewno przystosowany do Joomla

    Gdy próbuje ładować szablon przez instalatora, to pojawia się taki komunikat:
    "Ostrzeżenie: Nie udało się usunąć pliku"

    Czy do załadowania szablonu w ten sposób, musi być w Joomla skonfigurowany ftp?
    Jeśli tak, to nie mogę tego zrobić. Po mimo wprowadzeniu wszystkich poprawnych danych pojawia się komunikat:
    "JFTP::connect: Could not connect to host "cba.pl" on port 21"

    Jakich jeszcze informacji mam ci udzielić byś wreszcie potrafił i co ważniejsze chciał mi pomóc?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •