Phoca gallery i proste adresy:(
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 17

Temat: Phoca gallery i proste adresy:(

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    23-12-2008
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny Phoca gallery i proste adresy:(

    Witam, mam problem związany z gallerią phoca gallery. Po włączeniu prostych adresów z menu konfiguracja witryny(joomla1.5) phoca przestała działac, tzn. sama galeria z miniaturkami jest wyświetlana jednak po naciśnięciu na zdjęcie pojawia się okienko "lajtboks" tyle że zamiast zdjęcia wyskakuje mi tekst:
    404 - Nie znaleziono komponentu
    Możliwe, że nie możesz zobaczyć tej strony, ponieważ
    1. Użyta zakładka jest nieaktualna
    2. Twoja wyszukiwarka nie odświeżyła jeszcze mapy naszej witryny
    3. Adres został wpisany z błędem
    4. Nie masz uprawnień do obejrzenia tej strony
    5. Joomla! nie może zlokalizować wskazanego zasobu.
    6. Wystąpił błąd podczas wykonywania powierzonego zadania.
    Spróbuj jednej z następujących stron:
    Jeśli problem się powtarza, skontaktuj się z administratorem witryny.
    Nie znaleziono komponentu


    Co zrobic pomocy!!!
    Ostanio edytowane przez kleik : 23-12-2008 21:04

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    23-12-2008
    Wpisy
    120
    Punkty
    10

    Domyślny Czy może mi ktoś pomóc??

    j.w Czy jest na tym forum ktoś kto mógłby mi poradzić jak rozwiązac ten problem??

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-02-2008
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Z imagebrowser jest podobnie... Jest jakaś rada na to? Pomoże ktoś? Da się korzystać z opcji prostych adresów i galerii jednocześnie?

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    04-04-2007
    Wpisy
    289
    Punkty
    7

    Domyślny

    musicie poszukać pluginu seo do tej galerii a jak nie znajdziecie to proponuję przesiąść się na joomgallery .....jest plugin seo do niej....wszystko ładnie śmiga....zdjęcia pojawiają się w lightbox-ie....

    jak to działa można sprawdzić na tej stronie (strona w budowie)
    pozdrawiam
    Dakota

  6. #5
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 437
    Punkty
    552

    Domyślny

    Hm, u mnie działa.
    A wyczyściłeś cache po włączeniu prostych adresów?

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-02-2008
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki, działa

  8. #7
    Bywalec krzychoooo awatar
    Dołączył
    11-02-2009
    Wpisy
    115
    Punkty
    16

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Dakota Zobacz wiadomość
    musicie poszukać pluginu seo do tej galerii a jak nie znajdziecie to proponuję przesiąść się na joomgallery .....jest plugin seo do niej....wszystko ładnie śmiga....zdjęcia pojawiają się w lightbox-ie....

    jak to działa można sprawdzić na tej stronie (strona w budowie)
    Możesz podać linka na ten plugin do joomgallery?
    Dzieki

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    w googlach joomgallery pierwszy wynik
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    04-04-2007
    Wpisy
    289
    Punkty
    7

    Domyślny

    http://www.en.joomgallery.net/downlo...-category.html

    podałam ten link, gdyż jak korzystam z komponentu sh404SEF do generowania prostych adresów
    Ostanio edytowane przez Dakota : 21-02-2009 19:28
    pozdrawiam
    Dakota

  11. #10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez kleik Zobacz wiadomość
    j.w Czy jest na tym forum ktoś kto mógłby mi poradzić jak rozwiązac ten problem??
    Czy poradziłeś sobie z tym problem z phoca, bo mam ten sam problem?
    Pozdrawiam
    Magda

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •