Układ newsów na stronie startowej
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Układ newsów na stronie startowej

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-10-2005
    Wpisy
    20
    Punkty
    11

    Domyślny Układ newsów na stronie startowej

    Pytanie dotyczy Joomla:
    Gdzie można zmienić układ wiadomości, tak aby były jedna pod drugą?
    Przekopałem sieć i znalazłem informacje dotyczące mambo (chociaż też nie do końca wyjaśniające problem :confused: ),
    Próbowałem to odnieść do joomli ... i jest problem.
    (Zainstalowana wersja to joomla 1.03 po aktualizacji z mambo 4.5.2.1)
    Z góry dziękuję za informację.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus Dylek awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 865
    Punkty
    70

    Domyślny

    menu -> mainmenu -> Start -> Parameters i tu sobie pogrzeb w ustawieniach

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-10-2005
    Wpisy
    20
    Punkty
    11

    Domyślny

    Działa , dziękuję !
    Jest jeszcze jeden mały problem, wiadomości są w jednej kolumnie:
    Wiadomości: 1
    Wstępy: 1
    Kolumny: 1
    Odnośniki:2
    Problem polega na tym, że przy zmianie wartości w pozycji: wiadomości lub wstępy na inną np. 3, strona główna nie "startuje" (na localhoście w czystej instalacji joomli zmiana ilości wiadomości działa bez problemów).

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-11-2005
    Wpisy
    13
    Punkty
    10

    Domyślny Jak zamienic dwie kolumny na jedna?

    Cytat Wysłane przez Dylek
    menu -> mainmenu -> Start -> Parameters i tu sobie pogrzeb w ustawieniach
    Witam serdecznie!!
    Mam problem z odszukaniem tej opcji - konkretnie ustawien podanych w cytacie.
    Tez nie chce miec podzialu na dwie kolumny ale nie moge sie doszukac ustawien - moze ktos mi troszke dokladniej podpowie??
    Z gory dzieki!
    Pozdrawiam!

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-10-2005
    Wpisy
    20
    Punkty
    11

    Domyślny

    Tak jak napisał Dylek,

    menu -> mainmenu
    tutaj masz listę pozycji menu, pierwszą jest "start", klikasz - po prawej stronie masz parametry (przykład):

    Wiadomości: 1
    Wstępy: 1
    Kolumny: 2
    Odnośniki:2

    zmieniasz wartość w pozycji "kolumny" na 1 - i masz wiadomości w jednej kolumnie, inne parametry ustawiasz dowolnie - i powinno działać (ja mam pecha :confused: , mam jedną kolumnę, ale nie mogę zmienić liczby wiadomości na stronie głównej)

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    19-04-2007
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    A jeśli przy pozycji "Start" jest kłódka i nie daje się kliknąć? Mam tak już od dłuższego czasu i nie wiem, co robić

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 304
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Objaśnienie w FAQ dołączonym do polskiej dystrybucji. Menu system -> odblokuj
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    19-04-2007
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Już naprawione. Że też wcześniej nie zapytałam
    Wielkie dzięki

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    13-10-2007
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    a gdzie w takim razie zmienić sam wygląd to znaczy ułożenie tych wybieranych elementów. czy to plik content.html.php? jeśli tak prosze o pomoc przy jego edycji bo zacholere nie moge odnalesc lini w ktorej zaczyna sie frontpage

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    13-01-2007
    Wpisy
    186
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ale jak zmienić wygłąd ? W jaki sposób by to miało być ? mozna sobie ułożyć jak się chce wygląd wprowadzając przeróbki do templaty. Można sobie poprzerabiać i pododawać tabelki i następnie kombinować co i jak tam wstawiać. Zobacz moje
    Ostanio edytowane przez andrzej61 : 19-10-2008 20:56

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •