Poprawne aliasy - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 27

Temat: Poprawne aliasy

  1. #11
    Bywalec
    Dołączył
    28-09-2006
    Wpisy
    256
    Punkty
    10

    Domyślny

    Można jeszcze zainstalować plugin
    http://nowepodhale.pl/hobby/40-wsiec...liasy-w-joomla

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-12-2008
    Wpisy
    45
    Punkty
    15

    Domyślny

    w kodzie brak zamykającego znaku "}". Mniej doświadczeni użykownicy mogą mieć problem z niepełnym kodem.

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-12-2008
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Szkoda, że trik nie działa w nowszych wydaniach Joomla ;(

  5. #14
    Nowicjusz
    Dołączył
    14-12-2008
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Szkoda, że trik nie działa w nowszych wydaniach Joomla

  6. #15
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-04-2008
    Wpisy
    28
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez piksel-2 Zobacz wiadomość
    Szkoda, że trik nie działa w nowszych wydaniach Joomla
    działa, tylko ze na końcu musisz dodać wskazówki astepas
    Pozdrawiam
    Oprych

  7. #16
    Bywalec
    Dołączył
    09-12-2006
    Skąd
    Lubliniec
    Wpisy
    302
    Punkty
    14

    Domyślny

    Potwierdzam, w Joomla 1.5.15 ten plugin nie działa
    Pozdrawiam Keran
    ________________________
    • webwizard.pl - projektowanie stron i sklepów internetowych.

  8. #17
    Bywalec
    Dołączył
    09-12-2006
    Skąd
    Lubliniec
    Wpisy
    302
    Punkty
    14

    Domyślny

    Chyba już tu kiedyś pisałem, że plugin nie działa z joomla 1.5.15
    Pozdrawiam Keran
    ________________________
    • webwizard.pl - projektowanie stron i sklepów internetowych.

  9. #18

    Domyślny

    No właśnie, czy udało się uporać z tym problemem w nowszych wersjach?

  10. #19
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    130
    Punkty
    10

    Domyślny

    Potwierdzam - nie działa na 1.5.17...

  11. #20
    Bywalec
    Dołączył
    03-10-2007
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    130
    Punkty
    10

    Domyślny

    Próbuję z czymś takim:

    Kod:
    $str = str_replace(array('ą','ć','ę','ł','ń','ó','ś','ź','ż','Ą','Ć','Ę','Ł','Ń','Ó','Ś','Ź','Ż'), array('a','c','e','l','n','o','s','z','z','A','C','E','L','N','O','S','Z','Z'), $str);
    Ale nie za bardzo chce działać.
    Jendak gdy damy

    Kod:
    $str = str_replace(array('a'), array('j',), $str);
    To zamienia nam każdą literę "a" na "j".
    Nie wiem dlaczego to samo nie dzieje się z polskimi znakami. Plik przekodowałem do UTF-8 ale bez zmian.
    Może ktoś ma jakiś następny pomysł

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •