AdsManager 2.2 + ATOM-SMS - Płatności SMS
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: AdsManager 2.2 + ATOM-SMS - Płatności SMS

  1. #1
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 528
    Punkty
    252

    Domyślny AdsManager 2.2 + ATOM-SMS - Płatności SMS

    Witam Serdecznie,

    Chciałbym zintegrować pewną część Ogłoszeń w AdsManager a właściwie :

    Dodawanie ogłoszeń będzie wymagało opłaty SMS.


    ze strony ATOM-SMS otrzymałem taki kod ( testowy )

    Kod PHP:
    <?php
    require_once 'sms-kod.php';
    sms_kod(5'MPLAA''a30cf4a60d574a4163956323088f873f',
     
    'Po wpisaniu kodu Twoje konto zostanie aktywowane');
    ?>
    tutaj cała paczka a ATOM


    Teraz sprawa ma się tak, aby dodać ogłoszenie należy zapłacić ...

    w adsmanager.html.php --- niebardzo mogę to umieścić - bo jak się dowiedziałem przed skryptem płatności nie może nic być .. a plik ten obsługuje różne rzeczy od Ogłoszeń .. Chciałem to wcisnąć przed formularzem ogłoszenia, ale niestety wówczas skrypt płatności nie działa ..


    Zasugerowano mi włączenie skryptu podczas wysyłania formularza - ale nie wiem gdzie tego szukać i jak modyfikować ..




    Czy ktoś może pomóc ? Jakies propozycje ?
    Ostanio edytowane przez trzepiz : 17-09-2009 16:09

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-02-2009
    Wpisy
    35
    Punkty
    10

    Domyślny sms w joomla

    Udało ci sie rozwiązać ten problem z sms-ami w joomla?

  4. #3
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 528
    Punkty
    252

    Domyślny

    porzuciłem to dawno temu

    niestety nie umiem pomóc ..

  5. #4
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Witam,
    nie podam gotowego rozwiązania tylko wskazówki:
    - kod SMS wpisywany w formularzu dodania ogłoszenia (nowe pole)
    - sprawdzenie poprawności w funkcji zapisującej ogłoszenie + reakcja na niepoprawny kod (wg założeń)
    Pozdrawiam

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-08-2007
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    hm.. zainstalowałem potrzebne pluginy i przeglądnąłem dostępne opcje konfiguracji. Czy jest tutaj jakaś możliwość płatności w sposób następujący: klient wpłaca na swoje konto odpowiednią liczbę punktów następie ma je przypisane do swojego konta (tą część jeszcze jestem sobie wstanie wyobrazić jak zaprogramować) i w momencie dodawania ogłoszenia odejmuje mu się odpowiednia liczba punktów.

    Płatności w ten sposób nie były by dokonywane bezpośrednio przy wpisywaniu ogłoszenia, ale osobno. Natomiast moduł ogłoszeń działał by w oparciu o dane z bazy nt. punktów.

    Czy to jest możliwe przy pomocy tego plugina? Albo może znacie jakiś inny.. próbowałem już jakoś wychodzić z VirtueMart jako bazy, ale nic z tego nie wyszło..
    elondesign.com

  7. #6
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Witam,
    to, co piszesz jest dziwnie zakręcone. nie rozumiem tej części o VirtueMart i o bazie.
    "w momencie dodawania ogłoszenia odejmuje mu się odpowiednia liczba punktów" - to jest najprostsza rzecz do wykonania w Twoim projekcie. Co do reszty- to niestety nie wiem co zainstalowałeś lub z czego chcesz skorzystać. Więcej światła!

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-08-2007
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ogłoszenie to takie krótki artykuł. Tytuł i krótka treść.

    Użytkownik może w każdym momencie wnieść opłatę i doładować swoje konto punktami. Następnie ma możliwość wpisania ogłoszenia. Każdorazowo za wystawienie ogłoszenia płaci 1 punkt.

    W jaki sposób zatem zorganizować system punktowy jeżeli uważasz, że to najprostsza rzecz to na razie by mi ona wystarczyła, bo na początek dałbym ileś punktów za darmo każdemu, aby sprawdzić jak będzie to działało w ogóle.

    Osobną kwestią pozostaje, aby ogłoszenia były wyświetlane tylko przez określony czas.
    elondesign.com

  9. #8
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Zakładam, że Twój system wpłacania i uzyskiwania w ten sposób punktów działa. To znaczy, że jest w bazie danych takie miejsce, gdzie jest zapisane ile punktów ma dany użytkownik.
    Odszukujesz funkcję która zapisuje ogłoszenia do bazy (nazwa na to wskazuje) i dopisujesz kod, który pod warunkiem, że to nowe ogłoszenie zmienia (update) ilość punktów w tabeli bazy danych. Możesz przed dodaniem ogłoszenia sprawdzać "stan punktowy" i w wypadku stanu zero nie pozwalać na dodanie ogłoszenia -> przekierowanie np. do miejsca, gdzie będzie mógł dokonać wpłaty. To tylko przykładowy scenariusz.

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-08-2007
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wybrałem już i rozpoznałem temat wpłat. Jednak nie zdecydowałem jakiego modułu użyć do samych ogłoszeń.. dlatego właśnie piszę w tym wątku.

    Co do punktów to chciałbym przeprowadzić integracje w platnosci.pl - ten temat już rozpoznałem. Jednak mam problemy ze znalezieniem w joomla jak wyciągnąć informacje o kontekście użytkownika (informacje kto wpłaca). Jakaś podpowiedź gdzie to się znajduje/jak wyciągnać informacje o użytkowniku?
    elondesign.com

  11. #10
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Do ogłoszeń - masz chyba na myśli komponent. Powinieneś znać różnice między modułem a komponentem.
    A informacje o zalogowanym użytkowniku uzyskasz łatwo stosując kod podany w innych wątkach. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "zalogowany".

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •