Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Chcę zmienić kodowanie w Joomla 1.0.13-czy mógłby ktoś zerknąć?

  1. #1
    Nowicjusz marekbroclawik awatar
    Dołączył
    11-01-2009
    Skąd
    Polska
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny Chcę zmienić kodowanie w Joomla 1.0.13-czy mógłby ktoś zerknąć?

    Witam bardzo serdecznie!
    Jesteście specjalistami proszę więć o sprawdzenie tego kodu!Chcę zmienić kodowanie w 1.0.13 obecnie jest tam taki kod
    '<?xml version="1.0" encoding="'. $iso[1] .'"?' .'>';
    a chcę zmienić na iso-8859-2 czy jeżeli podmienie ten kod i wstawie taki plik
    '<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?' .'>'; to czy ten właśnie kod będzie poprawny??
    Bardzo proszę o pomoc i przedstawienie jaki powinien być poprawny kod???

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Ten kod, który jest jest poprawny.

  4. #3
    Nowicjusz marekbroclawik awatar
    Dołączył
    11-01-2009
    Skąd
    Polska
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny bardzo dziekuje ale jak by tu zronić by było podwójne kodowanie??

    jak by sprawic by witryna kodowana była w Iso -2 i UTf-8 ??

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Nie rozumiem?
    Albo albo! Nie da się: i tak i tak.
    Wiadomości na ten temat na www.joomla.pl, www.pomoc.joomla.pl oraz na www.demo.joomla.pl w podstawowych informacjach o wydaniach i instalacji Joomla 1.0

  6. #5
    Nowicjusz marekbroclawik awatar
    Dołączył
    11-01-2009
    Skąd
    Polska
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny a rozumiem,ale jak przekodowuję na iso-2 mam błąd!

    Jak podmieniam ten kod tlo wtedy wyświetla mi się ostrzeżenie że meta kodowana jest w UTF-8 i na stronie zaczynają wyświetlać się żle znaki Polskie!
    Zainstalowałem Acajoom wersja 3.1.O i żle wyświetla mi Polskie znaki oraz wyświetla się komunikat [function.xml-parser-create]: unsupported source encoding "ISO-8859-2" in /home/pakiet/ftp/tanikredytyPRIVpl/includes/domit więc tak jak czytałem na szanownym forum chciałe zmienić to kodowanie ale coś nie idzie! Waklidator pokazuje znowu błąd The error was: utf8 "\xEA" does not map to Unicode
    wiec jak tu można rozwiązać ten problem???
    to jest ta witryna
    http://www.tanikredyt.priv.pl/index.php

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Jeśli witryna jest kodowana (a chyba jest) w utf-8, to:
    a) a ostrzegaliśmy - wiedziałeś zapewne, co robiłeś, wybierając JIE
    b) wszystkie instalowane rozszerzenia muszą być również kodowane w utf-8 (albo co najwyżej iso-8859-1)
    Dostosuj Acajoom

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •