Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 19 z 19

Temat: Brak w panelu admina menu górnego (Start,Witryna,Menu...)

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-11-2008
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wystarczyło napisać pliki i wszystko działa

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    To fajnie, na przyszłość jednak pamiętaj o tym, by wcześniej wykonać kopię zapasową.

  4. #13
    Debiutant
    Dołączył
    10-03-2009
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    hej,




    mam identyczny problem jak autor tematu, otoz nie pojawia mi sie górny pasek narzędzi, zrobilem tak jak opisales, wszedlem do phpMyAdmin do bazy danych i do tabeli jos_template_menu . Ale dalej juz nie wiem co robic, w poscie napisano by zamienic: minted_one-point-five na joomla_admin

    Nie wiem kompletnie gdzie znalesc ten plik by go potem zamienic :/

    Będę wdzięczny za pomoc,

    Pozdrawiam

  5. #14
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Jakie pliki chcesz zmieniać? Szablonu? Są w
    /administrator/templates

  6. #15
    Debiutant
    Dołączył
    10-03-2009
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie mam górnego paska menu gdy wejde do panelu administracyjnego joomla, od poczatku po wgraniu joomli mialem jakies problemy, musialem edytowac pliki (zmieniac wielkosci liter, gdyz nie wiedziec czemu kopiowaly mi sie wszystkie pliki malymi literami) bo pojawialy mi sie rozne błedy, teraz gdy juz strona joomla wyglada tak jak ma wyglaac to nie mam gornego menu narzedzi :/

    wszedlem do phpMyAdmin, zamienilem w jos_template_menu istniejacy szablon "xxx" na "joomla_admin" ale nie wiele sie zmienilo, jak nie bylo menu tak nie ma.

    I nie mam pojecia co zrobic.

    Niestety ale jestem poczatkujaca osoba niektorych rzeczy nie rozumiem wiec bede musial sie wypytywac.

  7. #16
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Rozumiem, ale skoro "od poczatku po wgraniu joomli mialeś jakies problemy", to może trzeba:
    a) zrobić sobie kopię bazy danych
    b) zainstalować Joomla jeszcze raz tak, aby nie było błędów
    c) przenieść z kopii bazy danych treści
    Rozważ metodę naprawienia, bo sama zmiana szablonu admina może nic nie zmienić, a skoro bez doświadczenia naprawiałeś wiele rzeczy, to "różnie" mogłeś ponaprawiać

  8. #17
    Debiutant
    Dołączył
    10-03-2009
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    ok, no to chyba tak zrobię... a czy jest sens robienia kopii bazy danych jak jeszcze nic sie nie zrobiło ?

    Pytam, bo nie bardzo wiem co miałbym kopiować

    Przy moim stopniu "zaawansowania" pewnie zrobiłbym to tak:

    a) wykasowal wszystko to co wczesniej wgralem na serwer (joomle), i potem jeszcze raz wgrac klientem FTP wszystko na serwer
    b) wejsc na moja strone i od nowa zrobic instalacje JOOMLA,
    c) liczyc na to ze tym razem bedzie dobrze

    czy to jest dobry pomysł ?
    Ostanio edytowane przez rrhoads : 10-03-2009 15:26

  9. #18
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Ależ tak! I w ogóle, choć nie ma poradnika, skorzystaj z Joomla 1.5.

  10. #19
    Debiutant
    Dołączył
    10-03-2009
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    troche dlugo nie odpisywalem ale mialem troche problemow z serwerem ovh na ktorym planuje miec swoja stronke,

    wiec zrobilem tak jak bylo napisane (z wielkimi perypetiami ale udalo sie)

    niestety, musze jeszcze pozmieniac to i owo gdyz okazalo sie ze szablon ktory zrobilem ma bledy i bede musial popracowac nad ich usunieciem.

    dziekuje za pomoc Panowie

    pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •