Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    18
    Punkty
    20

    Domyślny Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego

    Witam!

    Dostałem informację, że w IE występuje problem z otwarciem mojej strony. Wyświetla się komunikat:
    Kod:
    Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego http://...
    Operacja przerwana
    Sprawdziłem na stronie browsershots.org i faktycznie taki komunikat wyskakuje. Problem dotyczy IE od 5.5 do 7.

    Po wyłączeniu modułu mod_eventlistcal15q komunikat przestał się pojawiać.

    Chciałem zapytać, czy ktoś wie jak usunąć taki problem. Podobno ładowanie skryptu w sekcji head mogłoby go rozwiązać ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
    Jestem nawet gotowy zablokować wyświetlanie tego modułu dla użytkowników IE ale nie wiem jak.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    18
    Punkty
    20

    Domyślny

    Znalazłem rozwiązanie na stronie qivva.com
    Należy edytować /libraries/joomla/html/html/behavior.php, w 108 linii wstawić zamiast
    Kod:
    $tooltipInit = ' window.addEvent(\'domready\', function(){ var JTooltips = new Tips($$(\''.$selector.'\'), '.$options.'); });';
    poniższy kod:
    Kod:
    $tooltipInit = ' window.addEvent(\'load\', function(){ var JTooltips = new Tips($$(\''.$selector.'\'), '.$options.'); });';
    Niestety zmieni to sposób w jaki pokazywane są dymki.
    Jeśli chce się zmienić sposób wyświetlania tylko dla użytkowników IE trzeba zrobić tak

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2007
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny

    Po wyłączeniu modułu mod_eventlistcal15q komunikat przestał się pojawiać.
    Ja nie mam tego modułu a problem istnieje nadal. Może jakieś inne propozycje rozwiązania?

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    18
    Punkty
    20

    Domyślny

    Prawdopodobnie używasz jakiegoś innego modułu wykorzystującego dymki.
    Możesz próbować po kolei wyłączać moduły żeby dowiedzieć się, z którym IE ma problem albo od razu spróbować go rozwiązać używając podanego wyżej sposobu.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2007
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny

    Znalazłem kłopot ! Problemem był moduł Joomulus (chmura tagów z efektem 3d) postanowiłęm z niej zrezygnować i problem został rozwiązany.

    Przy joomulus podmiana kodu przedstawionego wyżej nic nie daje .

  7. #6
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    A u mnie wysypuje się przy Simple Image Gallery. Pomocy!!!

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-07-2007
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    U mnie wysypywało się przez proste linki. Konkretnie sh404sef. Wyłączenie pomogło.

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-01-2009
    Wpisy
    18
    Punkty
    20

    Domyślny

    a u mnie z sh404sef działa.

  10. #9
    Przeglądacz zborek awatar
    Dołączył
    25-06-2008
    Skąd
    Świdnik
    Wpisy
    49
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ja miałem ten problem z modułem logowania, co dziwne pojawił się nagle jak diabeł z pudełka - przez 2 miesiące było ok i pomimo braku zmian programowych na stronie kIEpski odmówił posłuszeństwa.

    Na szczęście zmiana/poprawka podana przez BloodRedSandman załatwiła sprawę.
    Pozostaje jednak pytanie - dlaczego tak się stało?

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    18-12-2010
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam problem... Mianowicie nie mam /libraries/joomla/html/html/behavior.php ...
    Rozumiem ze to plik i mnial byc w dyskuC/program files/Internet explorer/libraries/joomla/html/html/behavior.php ?
    Bo nie jestem dobrym informatykiem i nei wiem co zrobic prosze o pomoc ! ; )) w tlumaczeniu easy ! ; dd z gory dziekuje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •