Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Dwa moduły, w jednej pozycji.

  1. #1

    Domyślny Dwa moduły, w jednej pozycji.

    Czy, a jeśli tak, to jak można umieścić w obrębie jednej pozycji modułów, np. user10, dwa banery - oryginał i jego kopię? Tak, żeby były obok siebie w ułożeniu poziomym. :confused:

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    685
    Punkty
    75

    Domyślny

    Witam
    Zainteresuj się tym artykułem, a zwłaszcza stylem 1. Zmian dokonujesz w pliku index.php szablonu.
    Pozdrawiam

  4. #3

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wojsmol Zobacz wiadomość
    Witam
    Zainteresuj się tym artykułem, a zwłaszcza stylem 1.
    Obawiam się, że jest to niemożliwe w moim przypadku, jestem "tylko" administratorem... Myślałem, że jest inny sposób.

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    To znaczy jakiego spodziewałeś się sposobu? Cudownego? Chcesz zmienić kod bez zmiany kodu? I Co to znaczy, że jesteś "tylko administratorem". Ten "tylko" ma chyba jakiś dostęp do głównego administratora, skoro nim nie jest. A jeśli nie jesteś, to i nie masz prawa wprowadzania tak istotnych zmian wyglądu.
    Słowem: nic z tego nie rozumiem!

  6. #5

    Domyślny

    Nie jestem (jeszcze ) obcykany z joomlą!; nade mną jest super administrator i on ma przecież możliwość dodawania itp. pozycji modułów (witryna-->szablony-->pozycje modułów), prawda?
    Chodziło mi o coś prostszego (właśnie "cudownego" ), jak np. jest to w przypadku pionowego układu (w obrębie jednej pozycji, przez ustalenie kolejności modułów, można decydować co jest wyżej, co niżej itd.); A może jeszcze o czymś nie wiem?

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    1. Przeczytałeś albo chociaż przejrzałeś artykuł wskazany przez Wojsmola?
    2. A Twój główny administrator to jakiś super ważny gość, któremu za przeproszeniem czterech liter nie można zawracać?

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    21-04-2012
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    materiał do strony.zip
    Witam serdecznie.
    Sprawę mam taką samą jak kolega, który założył temat.
    Mam joomla! 2.5.4 i chciałbym aby w domyślnej z joomla pozycji 'position-1' moduły były wyświetlne poziomo a nie pionowo (umieściłem moduł zmiany języka i górne menu w tej pozycji ale cały wygląd się porąbał bo wyświetla pionowo a nie poziomo). Polecany artykuł przerobiłem. Z programowaniem za dobrze to sobie nie radzę (tak sobie raczej-i to raczej w c a nie php ). Próbowałem zmieniać, dodawać pewne partie kodu z artykułu ale jedyne co spowodowałem to błąd po wczytaniu strony. Korzystam z zakupionego templatu (excite - wykorzystuje position-1). Nie wiem czy artykuł jest aktualny dla joomla! 2.5.4 (abstra***ę - nie mam pojęcia). Po prostu nie wiem gdzie i co pozmieniać w pliku index.php choć istnieje tam wpis odnośnie position-1 to moje próby spełzły na niczym. Załączyłem pliki index.php i templateDetails.xml, gdyby komuś chciało się to przejrzeć i wyjaśnić co i gdzie pozmieniać, to będę wdzięczny. Z pomocy dostawcy templatu też korzystałem (nie w tej sprawie co prawda) ale ich pomoc była na tyle skuteczna, że sam poradziłem sobie lepiej, a na tej sprawie ugrzązłem. Jeszcze dzisiaj postudiuję dalej temat z google ale na wszelki wypadek już teraz proszę o pomoc. W razie rozwiązania samodzielnie problemu napiszę niezwłocznie.

    Z góry dziękuję za pomoc:
    Oto owy fragment z pliku index.php
    Kod PHP:
    </div>
    <?php if( $this->countModules('position-1')) : ?>
    <div id="menu-m">
        <div id="menu" class="w-site-width">
            <div id="menu-handler"><jdoc:include type="modules" name="position-1" /></div>
        </div>
    </div>
    <?php endif; ?>
    <div id="theme-width" class="w-site-width">
        <div class="container_16" id="tmp-container">

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Daj link do strony, z objaśnienia niewiele wynika.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    21-04-2012
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    esteart.eu
    flagi do zmiany języka i pod nimi rozwalone menu bo wyrównane jest w pionie a nie w poziomie w stosunku do poprzedniego modułu. a ja ciągle szukam

    ---------- Post dodany o 19:29 ---------- Poprzedni post był o 19:00 ----------

    Mam odpowiedź!!!!!
    Do pliku: /templates/twój_template/css/nav.css
    należało dopisać:
    .mod-languages_menu { width: 100px; float: left; }

    (tak w moim templacie - w innych może być inaczej)
    Odpowiedź podał mi znajomy programista do którego udało mi się dobić.
    Tak czy siak dziękuję za odzew.
    Pozdrawiam.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •