AGORA 3.0.0 Olympus - Strona 3
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 66

Temat: AGORA 3.0.0 Olympus

  1. #21
    Bywalec
    Dołączył
    02-12-2007
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    230
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam serdecznie.
    Agora 3.0 wersja ostatnia i... wcześniejsze.
    Jest malutkie zacięcie - u mnie.
    Nie działa mi "split" czyli rozdzielanie wątków.
    Po kliknięciu pojawia się mały ekranik - tyle, że pusty.
    Tak na razie jest normalnie, czy jedynie u mnie?
    Pozdrawiam serdecznie.
    Pierwsze Prawo Donder'a:
    Rzeczy psują się po cichu...



  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Bywalec rosciak awatar
    Dołączył
    19-09-2008
    Wpisy
    376
    Punkty
    97

    Domyślny

    Okej - to w sumie jest pomysł. W wolnej chwili przygotuję paczkę i te opisy też. Olympus jest tego wart!

  4. #23
    Bywalec
    Dołączył
    28-09-2006
    Wpisy
    256
    Punkty
    10

    Domyślny

    dla czego brak jest pl znaków, zamiast polskich znaków są znaki zapytania

  5. #24
    Bywalec rosciak awatar
    Dołączył
    19-09-2008
    Wpisy
    376
    Punkty
    97

    Domyślny

    Wszystkie pliki są w UTF-8.

    Używasz innego kodowania pod Joomlą! 1.5 ?

    http://battlestations.eu/index.php/pl/forum

    tu masz przykład działającej Agory z polskimi znakami i żadnych znaków zapytania nie ma.
    Ostanio edytowane przez rosciak : 16-07-2009 17:11

  6. #25
    Bywalec
    Dołączył
    28-09-2006
    Wpisy
    256
    Punkty
    10

    Domyślny

    wszystkie tabele oprócz tabel agory są na utf8_general_ci, jak zmienić w phpMyAdmin tabele agory z latin1_swedish_ci na utf8_general_ci?

  7. #26
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 833
    Punkty
    1096

    Domyślny

    np. eksportować, poprawić kwerendy, importować

  8. #27
    Bywalec
    Dołączył
    28-09-2006
    Wpisy
    256
    Punkty
    10

    Domyślny

    zmieniłem każdą tabelę agory ręcznie na utf-8_general_ci jednak mimo to w dalszym ciągu brak polskich znaków.
    Może źle pierwszy post napisałem, przedstawię na zrzucie, gdzie brak jest pl znaków.
    Ostanio edytowane przez nigraS : 16-07-2009 19:31

  9. #28
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    5 932
    Punkty
    179

    Domyślny

    Co do obrazka to nie wystarczyło wkleić tutaj linka albo miniaturki?

    A teraz trzeba poprawić nazwy i zmienić ?/?? na odpowiednie znaki.
    Webdeveloper do usług ;)

  10. #29
    Bywalec
    Dołączył
    28-09-2006
    Wpisy
    256
    Punkty
    10

    Domyślny

    już tak robiłem, i zamiast np ł wstawia się ?
    Ostanio edytowane przez nigraS : 16-07-2009 19:36

  11. #30
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    5 932
    Punkty
    179

    Domyślny

    A sprawdź czy pliki Agory są zapisane w formacie UTF-8- nie tylko mają odpowiednie tagi ale i są zapisane w tym formacie.
    Webdeveloper do usług ;)

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •