Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: aktualizacja 1.0.8 na 1.5.9 stable

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny aktualizacja 1.0.8 na 1.5.9 stable

    Witam po raz pierwszy,

    rzuciłam sie dzisiaj z motyka na słonce ale zaczełam i muszę kontynuować. Miałam Joomlę 1.0.8 i postanowiłam ją zaktualizaować. Zrobiłam kopię joomlapack 1.2. a następnie przez ftp nadpisałam pliki z joomla 1.5.9 na serwer, potem rozpakowałam backup i jeszcze dodałam łatke językową. Mam panel logowania a po zalogowaniu info że "ograniczony dostęp".
    Co robić??????

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus
    Dołączył
    14-10-2007
    Skąd
    Lublin
    Wpisy
    1 645
    Punkty
    83

    Domyślny

    Nie nadpisuj plików. Dla 1.5.9 trzeba wykonać jej "normalną" instalację.
    Poczytaj http://www.pomoc.joomla.pl/content/view/689/51/
    Przeżyj też forum w tym wątku http://forum.joomla.pl/forumdisplay.php?f=53

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Na artykuł w pomocy juz trafiłam - niestety po fakcie, jednak nadpisywałam pliki zgodnie z info z tego forum http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=21981
    Czy jakbym teraz powtórnie - majac juz wszystko dołozyła jedynie pliki które wczesniej usunęłam czylikatalog installation oraz plik configuration.php czy powinno działać?

  5. #4
    Wiarus
    Dołączył
    14-10-2007
    Skąd
    Lublin
    Wpisy
    1 645
    Punkty
    83

    Domyślny

    Czy ja dobrze rozumiem ? Nadpisałaś plik 1.0.x plikami 1.5.x ?
    Cytowany przez ciebie post dot. aktualizacji Joomla! w jednej linii, nie chodzi o migracje.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tak, nadpisałam plik 1.0.8 plikami 1.5.9. juz teraz wiem,że to katastrofa. Ale teraz błagam o ratunek!!!
    Obecnie sytuacja wyglada tak, ze mam zainstalowana nową Joomlę - i pieknie działa gdyby nie to, że żadne pliki z mojej strony nie chcą w ten towy wejść. Nie wiem jak mam teraz zrobic znowu moja stronkę(((((

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ja pierwszy raz w zyciu robie takie rzeczy tylko naiwnie myslałam, że to zgodnie z instrukcja będzie proste. Nie robiłam "migracji" jedynie mam backup plików ze strony, które z tego co zauważyłam nie działaja samodzielnie no i plik z bazy danych sql.

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Zakładam, że ie zniszczyłaś (-ś?) bazy danych
    1. Zrzut bazy danych
    2. Instalacja Joomla na komputerze lokalnym (najpierw np. xampp - żeby mieć środowisko)
    3. Instalacja komponentów, modułów i dodatków, które były zainstalowane w 1.0.8
    3. Import bazy danych i jej podpięcie do zainstalowanego Joomla
    4. Masz odtworzoną witrynę, a dalej według artykułu

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki, ale poproszę o uszczegółowienie, tak jestem laikiem...
    odnosnie pkt2.
    która wersję mam teraz instalować i co oznacza xampp?

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Byłeś - byłaś na www.pomoc.joomla.pl i na stronie o instalacji - aktualizacji? Prosisz o przepisywanie poradników!

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Byłam od wczoraj z 50 razy i czytałam juz bardzo duzo poradników.
    Poczytam jeszcze, w przypadku dalszej indolencji umysłowej będę pisała dalej...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •