feed gator, blad 500
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: feed gator, blad 500

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-03-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny feed gator, blad 500

    witam serdecznie, zainstalowalem modul feed gator

    gdy wchodze w adminisracje, konfiguracje, pojawia mi sie komunikat:

    500 - Nieznany błąd

    DB function failed with error number 1054
    Unknown column 'f.checked_out' in 'on clause' SQL=SELECT f.*,cc.title AS cat_name, s.title AS section_name, u.name AS editor FROM jos_feedgator f LEFT JOIN jos_categories AS cc ON cc.id = f.catid LEFT JOIN jos_sections AS s ON s.id = f.sectionid LEFT JOIN jos_users AS u ON u.id = f.checked_out ORDER BY f.id , f.id LIMIT 0, 10




    jakies sugestie?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    stary moduł nie ma dostosowanej struktury tabeli - nazwa pola jest podana, standardowe pole występuje w wielu innych tabelach - trzeba założyć

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-03-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    znaczy, pierw zainstalowalem stary modul, odinstalowalem , i zainstowalem nowy feedgator_2.0.3

    moglbym prosic o wieksza pomoc, za bardzo nie rozumiem.. jak utworzyc te pola?

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-03-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam, mam joomle 1.5.9 przymierzam sie aktualizacji,ale pierw chcialbym zakonczyc sprawe, z feed gator, otoz nie moge wejsc do konfiguracji, bo wyskakuje mi powyzej wymieniony blad, dodam tylko ze wczesniej, zapatrzylem sie i zainstalowalem starszego feed gatora, ktory nie dzialal, nie wiem ze bardzo jak sie do tego zabrac, moglby mi ktos pomoc?

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-03-2009
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    widze ze musze sobie odpowiedziec sam, coz prowadze monolog.

    Poczytalem troche i sprawa sie okazala prosta, otoz wystarczy w takim przyadku w bazie danych, usunac wpisy feed gator, i zainstalowac od nowa, najnowsza wersje.
    pozdrawia,

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Wybacz, ale trudno, żebyśmy powtarzali tutaj takie oczywistości. I żeby co rusz komuś wyjaśniać, jak coś zrobić w bazie danych.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •