Problem po zrobieniu aktualizacji z 1.0.3 na 1.0.4
Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Problem po zrobieniu aktualizacji z 1.0.3 na 1.0.4

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-11-2005
    Wpisy
    23
    Punkty
    16

    Domyślny Problem po zrobieniu aktualizacji z 1.0.3 na 1.0.4

    Witam serdecznie!

    Posiadam joomle 1.0.3. Pobrałem plik Patch103_104_mix w celu aktualizacji Jomli. Tak więc podmieniłem pliki i wszystko ładnie prócz dwóch rzeczy: gdy wejdę pod adres /administrator/index2.php i mam dwa pola do podania loginu i hasła i wiadomo pod spodem powinien być przycisk z napisem "Login" - owszem jest przycisk dzięki czemu moge się zalogować, ale brak napisu Login.

    Drugą sprawą jest to iż Panel Admina jest po ang. Weszłem w Site --> Global Configuration i tam jest wszystko po PL tzn. menu główne na górze i ikonki w prawym górnyym logu są po ang, ale po polsku są napisy takie jak Nazwa witryny, Komunikat błędu systemu, Lokalizacja itp.

    No i właśnie weszłem w zakładke Lokalizacja i w polu Język witryny: jest polish, a w polu Język panelu administracyjnego: nic bowiem nie ma żadnego pola do wyboru.

    W czym problem?

    //edit

    I teraz kolejny problem w panelu admina: Site --> Global Configuration --> Lokalizacja w polu Język witryny: wybrałem admin_polish - tak żeby zobaczyć czy to coś zmieni, ale niestety nie. Wróciłem więc i zmieniłem na polish i wyskoczył mi błąd:

    Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: adminlanguage in C:\usr\apache\httpd\html\administrator\index2.php on line 36
    I teraz gdy wchodze do PA to mam cały czas ten błąd...
    Ostanio edytowane przez pirex : 25-11-2005 16:48
    Pozdrawiam!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Bo dodałeś angielskiego patcha do polskiej instalacji!
    To teraz dodaj resztę plików z paczki angielskiej full i będzie Ci grało, a z językiem polskim w panelu admina na razie... pa pa

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    05-03-2006
    Wpisy
    10
    Punkty
    10

    Domyślny

    mam ten sam poblem tyle ze po aktualizacji z 1.0.7 do 1.0.8 (próbowałem też na 1.0.10)

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    W 10 wątkach na ten sam temat odpowiedzi nie będzie na 100%

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •