Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Jak umieścić zdjęcia obok siebie ?

  1. #1

    Domyślny Jak umieścić zdjęcia obok siebie ?

    Czy z poziomu edytora istnieje możliwość umieszczenia w artykule kilku małych zdjęć w jednej poziomej linij ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 410
    Punkty
    237

    Domyślny

    tak, za pomocą JCE + odpowiednim sterownaniem styli CSS
    Współautor najbardziej popularnego bloga o Joomla! w Polsce-> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.
    W wolnych chwilach wykuwam strony www oparte na Joomla, poprawiam po innych oraz udzielam konsultacji dot. Joomla.

  4. #3

    Domyślny

    To bardzo optymistycznie..
    Czy mogę liczyć na (w miarę możliwości prosty) opis tej czynności..

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-03-2007
    Skąd
    Poland
    Wpisy
    30
    Punkty
    10

    Lightbulb

    Trochę dziwne pytanie. Wydaje się, że zdjęcia koło siebie można domyślnie wstawiać w jednej poziomej linii, tylko żeby nie były oddzielone enterem znacznikami <p></p>


    Kod HTML:
    <p><img src="images/stories/clock.jpg" width="150" height="112" /><img src="images/stories/articles.jpg" width="128" height="96" /></p>
    chyba, że z tekstem

    Kod HTML:
    <div style="float:right">
    <p><img src="images/stories/clock.jpg" width="150" height="112" /><img src="images/stories/articles.jpg" width="128" height="96" /></p>
    </div>
    Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst

  6. #5

    Domyślny

    Fakt. Pytanie mogło wydać się dziwne bo nie doprecyzowałem że chodzi mi o dodawanie z poziomu edytora artykułów w joomli..

    Już obczaiłem że można wstawić new layer..
    Teraz zastanawiam się jak to usunąć bo delete nie działa..:mad:

  7. #6
    Wiarus
    Dołączył
    14-10-2007
    Skąd
    Lublin
    Wpisy
    1 645
    Punkty
    83

    Domyślny

    Edycja kodu html też nie działa ?

  8. #7

    Domyślny

    Pewnie działa.. ale zabawa z kodem nie zawsze mi wychodzi
    Powinno działać w edytorze artykułu..

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    24 296
    Punkty
    908

    Domyślny

    Co powinno działać w trybie wizualnym? Usuwanie warstwy? A skąd takie przekonanie? Paru innych rzeczy też nie można zrobić.
    Do umieszczenia obrazków obok siebie nie potrzeba żadnych warstw, co już zostało napisane powyżej. Znacznik img jest znacznikiem liniowym.

  10. #9
    Bywalec TLo awatar
    Dołączył
    15-02-2009
    Skąd
    Krosno
    Wpisy
    368
    Punkty
    42

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez piasio Zobacz wiadomość
    Czy z poziomu edytora istnieje możliwość umieszczenia w artykule kilku małych zdjęć w jednej poziomej linij ?
    Zrób tabelę i wstaw do komórek swoje foty. Prościej sie nie da.
    Pozdrawiam
    TLo
    Pozdrawiam
    TLo

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •