Ale jakie zasady? Piszesz prace zaliczeniowa czy masz problem z uzytkowaniem?zasady działania Remository lub Docman?
Witam.
Już pół dnia siedzę na googlach, na tym forum przeszukałem mnóstwo postów, lecz albo już wzrok słaby, albo taki laik jestem.
Czy ktoś mógłby pomóc mi i wskazać gdzie mógłbym znaleźć krok po kroku zasady działania Remository lub Docman?
Znalazłem kilka postów, lecz w większości jest to ogólnikowo napisane, lub tekst w stylu "masz od tego szukajkę", nie wszyscy są tak mądrzy i inteligentni;)
Do rzeczy, chciałbym zrobić proste pobieranie plików coś w stylu http://www.jokris.info/component/opt...erby,2/page,1/
Mam zainstalowaną wersję 3.2.6 Remository
Ale jakie zasady? Piszesz prace zaliczeniowa czy masz problem z uzytkowaniem?zasady działania Remository lub Docman?
Pozdrawiam, nemo
Chodzi mi o użytkowanie. Zainstalowałem Remository, zrobiłem upload pliku, tylko teraz nie wiem jak to zrobić, aby było tak jak na stronce Jokrisa w pobieralni, jakiś screen lub coś podobnego, mały opis pliku i ikonka do pobierania.
No i jeszcze jedna rzecz, jak to zrobić aby zamiast pliku można byłoby umieścić jakiś katalog też, czy musi on być spakowany?
bati, mysle, ze nikt Ci tu manuala nie napisze, a tego wlasnie oczekujesz. Tym, bardziej, ze instrukcja do komponentu istnieje
Odpowiadajaca na Twoje ostatnie pytanie: musi byc spakowany.
Pozdrawiam, nemo
O to mi chodzi, aby ktoś przynajmniej wskazał mi gdzie mogę znaleźć instrukcję do remository lub docmana, takowej nie mogę znaleźć![]()
Nie uważasz, że najlepszą instrukcję możesz sam sobie skompletować, używając znajdującej się tutaj wyszukiwarki? Przy okazji możesz poznać wiele interesujących spraw związanych z praktyczną obsługą tych komponentów.
zapytanie do google:
video + joomla + tutorial+docman
daje:
http://www.google.pl/search?q=video+...ient=firefox-a
Korzystaj i ciesz się!
===============
Zwiastun
4 proste zasady!
1. Najpierw poznaj podstawy, potem pytaj
2. Zanim zapytasz, poszukaj
3. Jeden temat jeden wątek
4. Podziękuj, bo się Tobą zajmują, a wcale nie muszą!
Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!
POMOC - podręczniki administratora, projektanta szablonów i nie tylko!
Otóż to że z szukajki na tym forum i różnych postów za wiele się nie dowiesz, odpowiedzi są zdawkowe, jakby każdy z góry musiał wszystko wiedzieć.
A dla Zwiastuna duże piwkotutorial bardzo dobry, wszystko śmiga jak ta lala, trochę trzeba w kodach źródłowych się jeszcze pobawić, dla lepszego widoku ogólnego (chodzi o Docmana), ale po za tym wszystko OK
Dziękuję ślicznie.
Moje gratulacje z okazji tak znakomitego poznania tego tak obszernego Forum w tak krótkim czasie. :cool:
Skoro masz o nim tak "chwalebną" opinię, to po co tu zabierasz głos?
Myślę jednak, że z czasem znajdziesz coś dla siebie, bo praca na joomla ma to do siebie, że im dłużej w niej siedzisz, tym więcej znajdujesz w niej spraw do udoskonalenia lub indywidualnego dostosowania.
Pozdrawiam licząc na zmianę Twojego podejścia do naszej społeczności.