Dodawanie zdjęć do Phoca Gallery
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Dodawanie zdjęć do Phoca Gallery

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny Dodawanie zdjęć do Phoca Gallery

    Witam
    Próbuję stworzyć stronę w Joomla 1.5.9, wgrałam Phoca Gallery 2.0.2 aby móc umieścić zdjęcia i nie wiem jak to zrobić. Wgrałam zdjęcia przez FTP do katalogu images/phocagallery. Otwieram zaplecze Joomla/ komponenty/ phoca gallery/images/multiple add/zaznaczam zdjęcia/wybieram kategorię/klikam start upload/zapisz. Efekt tej operacji jest taki, że na stronie pojawia się w galerii wybrana kategoria, ale zamiast zdjęć są krzyżyki. ROZPACZ!
    Proszę pomóżcie!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    J! 1.5.10 już jest.

    Na stronie phoca.cz jest dokładny opis wszystkich czynności.
    W łamanej polszczyźnie.
    Zrób wszystko, jak piszą i daj znać.

    Sprawdź nazwy plików, czy mają małe litery.
    Sprawdź, czy masz dostęp do zdjęcia z adresu: Twojastrona/images/phocagallery/Twójfolder/zdjęcie.jpg.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam dostęp do zdjęć z adresu: mojastrona/images/phocagallery/zdjęcie.jpg, ale w galerii są krzyżyki

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    Miniaturki się utworzyły poprawnie? Bo o nich klikamy, tak?

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witaj
    Miniaturki się nie utworzyły bo zdjęcia się nie ładują jak kliknę start upload. Są na serwerze ale na stronie ich nie widać (tylko krzyżyki).

  7. #6
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    Zdjęcia znajdują się w katalogu images/phocagallery/makro.
    Tworzę nową kategorię: AAA.
    Folder użytkownika - podaję "makro.
    Klikam |zdjęcia|dodawanie wielu elementów|wybieram folder makro
    Wybieram kategorię AAA, stawiam ptaszek nad zdjęciami - zaznaczają się wszystkie.
    Klikam zapisz, generują się miniaturki.
    JUŻ

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zdjęcia znajdują się w katalogu images/phocagallery.
    Kategorię mam utworzoną.
    Zdjęcia mam w katalogu phocagallery.
    Klikam |zdjęcia|dodawanie wielu elementów|otwiera się główny katalog,
    stawiam ptaszek przy wybranym zdjęciu, klikam zapisz, a miniaturki nie generują się - żadnych efektów.
    Okno zamyka się i powraca do Phoca Gallery Images. Powinien pokazywać postęp pracy w trakcie tworzenia się miniatur a u mnie nic. KLAPA

  9. #8
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    Zrobiłem tak jak Ty i jest ok.

    Sprawdź w informacjach Main Functions Support, wszystko zielone?

    Gdzie masz hosting?

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    06-01-2009
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Hosting mam na cba.pl
    Main Functions Support - nie wiem o co chodzi?
    Może coś pomijam, jakieś kliknięcie, tylko gdzie? Pomóż proszę.

  11. #10

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •