Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Problemy z PL z przesiadki 0.13 do .015 JIE PL

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    29-10-2005
    Wpisy
    234
    Punkty
    10

    Domyślny Problemy z PL z przesiadki 0.13 do .015 JIE PL

    Problem polega na tym, że po pierwsze łatka z strony joomla.pl niby jest do mojej wersji zainstalowanej, ale uwaga mam ogonki zamiast polskich liter po update, a w paczce zamiast skórki Admina od International jest do Wersji Admin!!! - mowa o patchu JIE - przynajmniej jest to napewno IE bo na dole Admina widnieje JIE ...

    co do języka: czy zgram całą zawartość z jakiego kolwiek archiwum to ,albo mam język polski na stronie, ale nie mam w Adminie [kszaczki] albo nie mam go nigdzie, lub z kolei jest w adminie, ale brak na stronie ... ech

    Co gorsze po jakimś czasie desperacko po wgrywaniu języka z paczek dostępnych na joomla.pl przestał działać język z Mojej kopii zapasowej ...

    Proszę o jak najszybszą poprawę paczek i zaradzeniu mojemu problemowi.
    Ostanio edytowane przez rzodkiewka : 20-05-2009 01:03

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Tak namieszałeś, że tylko chyba ty sam wiesz, co należałoby podmieniać.

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    29-10-2005
    Wpisy
    234
    Punkty
    10

    Domyślny

    Niech Ci będzie, ale to nie zmienia faktu, że z poczatku zrobiłem wszystko poprawnie:
    - na zainstalowaną Joomla IE 1.0.13 wgrałem patch do wersji 1.0.15 z joomla.pl - wynik taki, że skórka Admina z IE zmieniła się w wersję Admin, a zamiast polskich znaków krzaczki po stronie Admina i jego komunikatów...
    Ostanio edytowane przez rzodkiewka : 20-05-2009 01:20

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    To może doczytaj dokładnie o aktualizacji z 1.0.13 do 1.0.15? To było tak dawno, że nawet gdybym chciał, to różnych szczegółów nie pamiętam, ale na pewno nie jest tak, że jeszcze są jakieś nierozpoznane, nieopisane problemy bądź niepoprawione usterki. A jako doświadczony użytkownik darowałbyś sobie nic nie dające informacje, że masz "kszaczki", bo to chyba nie ten czas i nie ten poziom, żeby się bawić w pytanka, czy sprawdziłeś to, tamto i siamto.

    Dopisane!
    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
    Teraz się muszę na kimś odkuć Chciałem Ci podać linka do wątku o aktualizacji do 1.0.15. A że na końcu był jakiś niepotrzebny bzdet, postanowiłem go usunąć. Zamiast wiadomości, usunąłem cały wątek. 10 albo i więcej stron poleciało w Kosmos. Więc tam poszukaj rady, skoroś nie poszukał wcześniej sam [pogrubienie - tu się odkułem ]
    Gdybyś poszukał, znalazłbyś, a mnie by nie podkusiło...

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    29-10-2005
    Wpisy
    234
    Punkty
    10

    Domyślny

    o rany,

    zrobiłem przywrócenie wszystkich plików - wszystko w porządku, wgrałem jeszcze raz na pewno paczkę patch z 1.0.13 do 1.0.15 JIE PL utf-8 z joomla.pl i joomla stała się z numerkiem 1.0.15, - po stronie Admin w porządku, na stronie w tekstach i w modułach zamiast polskich liter są pytajniki w "dzwonkach". Jak pisałem w tej paczce jest czegoś zła templatka Administrator z wersji Joomla Admin.
    z kolei jak przegram z wersji 1.0.13 polski lang, to to teksty i moduły są ok-ej, a w Adminie teraz ten krzaczek ...,
    Ostanio edytowane przez rzodkiewka : 20-05-2009 02:57

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    1. W łatce nie ma w ogóle szablonu administracyjnego, są jedynie pliki językowe i css, w standardowym dodatkowo 2 pliki graficzne
    2. Plik języka strony frontowej w JIE jest na 100% zakodowany w utf-8 oraz ma poprawny wpis w stałej _ISO, więc nie może być powodem błędów w kodowaniu
    Twoje krzaczki mogą wynikać
    a) ze złego oznaczenia w konfiguracji witryny
    b) z kodowania w bazie danych: wersja JIE zakłada, że masz bazę kodowaną w UTF-8
    Jeśli masz w latin2, wyedytuj plik database.php i określ przestrzeń nazw (namespaces) w linii 102
    @mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource);

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    29-10-2005
    Wpisy
    234
    Punkty
    10

    Domyślny

    kurcze nie pomogło, miałem ustawione na latin2,...

    co do templatki Admin w paczce patch to są dwa katalogi w administrator/templates a na stronie joomla.pl błąd w opisie patch do J Admin a pisze, że do J IE ...

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •