Język polski? - nie do końca
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Język polski? - nie do końca

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-05-2009
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny Język polski? - nie do końca

    Dziś zainstalowałem Joomle 1.5.11, spolszczenie zaplecza i frontu.
    Zaplecze w pełni spolszczone, ale front to nie do końca j.polski :/
    To co jest po polsku (ze str.frontowej) to:
    - "Naszą witrynę przegląda teraz 2 użytkownik "
    - w panelu logowania "Witaj Administrator"
    - newsy "Wpisany przez Administrator, sobota ..."
    - pod newsami "<< Początek < Poprzednia 1 ..>> "
    - no i stopka "Copyright © 2009 Open Source Matters. Wszelkie prawa zastrzeżone. Joomla! jest wolnym oprogramowaniem dostępnym na licencji GNU GPL."

    Co z tym zrobić ? Reszta jest w j.ang. Dodam, że wgrywałem jeszcze łatkę na j.polski.
    Ostanio edytowane przez Adiq19 : 11-06-2009 20:29

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 459
    Punkty
    558

    Domyślny

    Gdy instalujesz nowego Joomla! wgrywasz też paczkę językową.
    Łatka dotyczy aktualizacji.
    Czy włączyłeś j. polski dla frontu?

    Może myślisz, że przykładowe dane też będą przetłumaczone?

  4. #3
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Za chwilę się okaże, jak tutaj
    http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=29223
    Forum to nie stoperan!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    30
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zauważyłam, że adres do mojego serwisu (w języku polskim) jest taki:

    http://moja-domena.pl/index.php/en

    Równocześnie zauważam, że stałe treści serwisu są po angielsku (np. Read More, Article Count, You Are Here).
    Wygląda na to, że czegoś nie dopilnowałam podczas instalacji lub na początku pracy.
    Czy da się to jakoś bezboleśnie odkręcić?

    Jako język domyślny, zarówno dla zaplecza jak i witryny, mam ustawiony Polish (PL).

    Bardzo proszę o pomoc, i możliwie ludzkim językiem, bo jestem nowicjuszką. Spokojnie znoszę sarkazm i zgryźliwość, byleby wraz ze zrozumiałą instrukcją, please.

    Z góry serdecznie dziękuję. Dyg.

    b.

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Jeśli witryna nie jest wielojęzyczna, a pewno nie jest, to niepotrzebnie ustawiałaś jakies elementy wielojęzyczności (np. język treści). Sprawdź również, czy przełaczyłaś język witryny (Rozszerzenia / Language) na język polski.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    30
    Punkty
    2

    Domyślny

    W Języki: Zainstalowane (witryna), domyślnie mam polski.

    A czy można bezpiecznie odinstalować ten polski i zainstalować jeszcze raz?

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    30
    Punkty
    2

    Domyślny

    O! W "Język treści" mam tylko angielski! Nie mam polskiego! I nie mogę go nawet doinstalować, bo polskiego nie mam na liście! Jak to możliwe?? Kilkadziesiąt języków, a nie ma wśród nich polskiego??

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •