jce104-pl - brak ikon menu komponenty po instalacji
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: jce104-pl - brak ikon menu komponenty po instalacji

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-02-2006
    Wpisy
    19
    Punkty
    17

    Domyślny jce104-pl - brak ikon menu komponenty po instalacji

    Po instalacji com_jce104-pl znikają ikony w menu Komponenty.

    Rozwiązanie:
    Przed instalacją należy wyedytować plik jce.install i zmienić:

    w linii 9:
    JCE Admin na Edytor JCE

    w linii 18:
    JCE Configuration na JCE Konfiguracja

    w linii 20:
    JCE Languages na JCE Języki

    w linii 22:
    JCE Plugins na JCE Dokładki

    w linii 24:
    JCE Layout na JCE Układ ikon
    Jeśli się na coś przydałem kliknij

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-06-2006
    Wpisy
    60
    Punkty
    10

    Domyślny

    Coś jest istotnie na rzeczy, ale niestety, po odinstalowaniu dodatku i komponentu JCE 1.0.4 ikony nie "wracają"... Ale miejsce na ikonki w menu jest. Jedyna pojawiająca się ikonka należy właśnie do JCE.

    (Instalacja: Joomla! 1.0.10 pl_Admin pobrana z joomla.pl)

    Może ktoś ma sugestię jak naprawić problem?

    Z góry dzięki.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-02-2006
    Wpisy
    19
    Punkty
    17

    Domyślny

    Samo odinstalowanie komponentu i zainstalowanie wersji poprawionej nie przywróci ikon, oprócz ikon JCE.

    Chodzi o to że po instalacji wybrakowanej wersji componentu, w tabeli jos_components w kolumnie admin_menu_img we wszystkich pozycjach pojawia się wpis js/ThemeOffice/blank.png.

    Można to naprawić edytując samodzielnie te pozycję i wpisując tam odpowiednie dane...
    Jeśli się na coś przydałem kliknij

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    23-04-2006
    Wpisy
    13
    Punkty
    11

    Domyślny

    Witam,
    zeby nie zakladac nowego tematu przylaczam sie tutaj. Mianowicie mam taki problem: po odinstalowaniu JCE w wersji angielskiej i probie zainstalowania JCE_pl otrzymalem taki komunikat:
    copy(administrator/components/com_jce/jce.xml): failed to open stream: Permission denied in administrator/components/com_installer/installer.class.php on line 362

    Proba powrotu na wersje ang. tez konczy sie tym samym komunikatem. Inne komponenty laduja mi sie bez problemu, zadnych zmian w ustawieniach serwera nie robilem.

    Prosilbym o podpowiedz w czym tkwi blad.

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Sprawdź, czy nie pozostały Ci jakieś elementy po starej instalacji w katalogach
    /administrator/components/
    i
    /components
    Jeśli znajdziesz tam katalogi
    /com_jce
    to je usuń.

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    23-04-2006
    Wpisy
    13
    Punkty
    11

    Domyślny

    Dziekuje, pomoglo
    Teraz probujac zainstalowac bot_jce mam taki komunikat:
    Nie można utworzyć katalogu "/mambots/editors/jce/jscripts/tiny_mce/themes/advanced/docs/pl

    czy mam usunac
    caly katalog jce z /mambots/editors ?

    Pozdrawiam

  8. #7
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    745
    Punkty
    75

    Domyślny

    Witam
    Mam pytanie jak powinny wyglądać poprawne wpisy w tabeli jos_components w kolumnie admin_menu_img dla następujących komponentów:
    ArtBanners 2.0 pl,
    Bannery 1.0.0,
    Events 1.1.x,
    Katalog linków 1.0.0,
    Korespondencja seryjna 4.5.1
    Partnerzy 2.0,
    Recommend 2.2,
    Sondy 1.0.0,
    Spinacz RSS 1.0.0,
    Syndicate 1.0.0
    zoOOm Media Galery 2.5 beta2

    Przy okazji mam prośbędo adminów o wgranie poprawionej paczki komponentu do plikowni joomla.pl.
    Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawia
    Ostanio edytowane przez wojsmol : 11-11-2006 02:30

  9. #8
    Wyjadacz magdaa awatar
    Dołączył
    04-10-2006
    Skąd
    Włocławek
    Wpisy
    769
    Punkty
    163

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wojsmol Zobacz wiadomość
    Witam
    Mam pytanie jak powinny wyglądać poprawne wpisy w tabeli jos_components w kolumnie admin_menu_img dla następujących komponentów:
    ArtBanners 2.0 pl,
    Bannery 1.0.0,
    Events 1.1.x,
    Katalog linków 1.0.0,
    Korespondencja seryjna 4.5.1
    Partnerzy 2.0,
    Recommend 2.2,
    Sondy 1.0.0,
    Spinacz RSS 1.0.0,
    Syndicate 1.0.0
    zoOOm Media Galery 2.5 beta2

    Przy okazji mam prośbędo adminów o wgranie poprawionej paczki komponentu do plikowni joomla.pl.
    Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawia
    Bannery : component.png,
    katalog linków: globe2.png,
    korespondencja seryjna: mass_email.png,
    Sondy: component.png,
    Spinacz RSS: component.png,
    Syndicate: component.png

    pozostałe, ponieważ nie mam ich aktualnie w bazie (nie mam zainstalowanych w joomla!) proponuję zajrzeć do następującego katalogu includes/js/ThemeOffice i tam poszukać pasujące i spisać ich nazwy do bazy danych, jeśli nie widać tej co trzeba zawsze można zamienić standardowym component.png ;) lub szukać w plikach danego komponentu dla przykładu: dla JoomlaExplorer ikona mieści się w: com_joomlaexplorer/_img/joomlax_icon.png
    przypominam o tak dobrej opcji przy wyszukiwaniu, jak użycie znaków wieloznacznych, czyli *.png ;)
    Ostanio edytowane przez magdaa : 10-12-2006 03:43
    1. Zanim zadasz pytanie - poszukaj na forum - być może ktoś już miał taki problem i go rozwiązał.
    2. Jeśli nie - sprawdź, czy odpowiedź nie znajduje się na Joomla!Wiki

    Polskie Centrum Joomla!
    pozdrawiam - Magda

    Shine On You Crazy Diamond ...

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    16-01-2006
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam,

    joomla 1.0.11 pl + łatka 2

    zainstalowałem jce1.04 pl z plików najpierw (bot potem com):

    bot_jce104-pl.zip
    com_jce104-pl.zip

    i jest kłopot:

    przy próbie zmiany języka lub konfiguracji otrzymuję takie komunikaty:

    Warning: showplugins(/var/www/htdocs/joomla/administrator/components/com_jce/language/.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/htdocs/joomla/administrator/components/com_jce/plugins/plugins.html.php on line 49

    Fatal error: showplugins(): Failed opening required '/var/www/htdocs/joomla/administrator/components/com_jce/language/.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /var/www/htdocs/joomla/administrator/components/com_jce/plugins/plugins.html.php on line 49
    wywołuję panel admina z adresem taki jak w pliku konfiguracyjnym.
    jakieś sugestie?

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-12-2006
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny

    eh...
    mozna prosic admina/moderatora zeby napisal o tym w downloadzie? bo zassalem i dopiero po fakcie znalazlem ten temat... w ten sposob mozna uratowac innych...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •