Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Upgrade do 1.0.15 - problem z zapisaniem artykułu

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    04-10-2007
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny Upgrade do 1.0.15 - problem z zapisaniem artykułu

    Witam,

    Po upgradzie z 1.0.13 do 1.0.15 nie mogę w żaden sposób dokonać edycji artykułu/kategorii/sekcji. Wciśnięcie save, apply czy cancel w edytorze powoduje, że przeglądarka wyświetla mi taki komunikat:
    Przerwane połączenie
    Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.
    Połączenie sieciowe zostało przerwane podczas negocjacji. Spróbuj ponownie.
    Dokonane w artykule zmiany nie są zapisywane. Dzieje się tak zarówno od strony frontendu jak i backendu. Przy włączonym edytorze wysywig tak jak przy wyłączonym.
    Strona jest b. rozbudowana : jest zainstalowane cb, vm, docman, facile forms i sporo innych komp., mod. i pluginów stąd migracja do 1.5 to rzecz b. pracochłonna i póki co nie mam czasu, żeby to zrobić.

    Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc...
    Ewentualnie .... Czy mogę w jakiś sposób zrobić "downgrade" do 1.0.13?

    Edit: taki oto komunikat o błędzie wyświetla przeglądarka google chrome:
    Błąd 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Nieznany błąd.

    Edit2: właśnie odkryłem, że problem nie występuje, gdy artykuł zawiera jedynie tekst. Jeśli tylko wstawię jakiś obrazek - znowu to samo.
    Ostanio edytowane przez ijont : 09-07-2009 11:13

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Tak, możesz przywrócić do 1.0.13. Odtworzyć witrynę z kopii, którą niewątpliwie wykonałeś.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    04-10-2007
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    mam starą kopię 1.0.13 - z tym, że jest już trochę nieaktualna, bo na 1.0.15 przerzuciłem się już jakiś czas temu. Upgrade przed wykonaniem go na serwerze testowałem na xampie. Jak widać niezbyt dokładnie, bo nie zauważyłem wtedy problemów z edytowaniem art.

    No cóż, chyba migracja do 1.5 w tej sytuacji będzie najlepszym wyjściem...

    (ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi/pomysły jak rozwiązać problem to będę wdzięczny)

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Przetestuj to jeszcze lokalnie. Może to jakieś chwilowe problemy z serwerem. Spróbuj też innej niż używana przeglądarki. Nie pamiętam, by ktoś zgłaszał podobny błąd.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    04-10-2007
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    zdecydowałem się jednak zrobić migrację. Ostatecznie to i tak nieuniknione i nie ma co tego odkładać w nieskończoność.

    W każdym razie - wielkie dzięki za pomoc.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •