Phoca Gallery - jak ustawić rozmiar zdjęć ?
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Phoca Gallery - jak ustawić rozmiar zdjęć ?

  1. #1
    Przeglądacz marc1551 awatar
    Dołączył
    12-06-2009
    Wpisy
    62
    Punkty
    10

    Domyślny Phoca Gallery - jak ustawić rozmiar zdjęć ?

    Witam. Jak ustawić w Phoca Gallery rozmiar zdjęć po kliknięciu na miniaturkę ? Aktualnie otwierają się w jakieś 600p x 450x (dokładnie nie pamiętam)

    W opcjach grzebałem i nie wiedziałem nic do ustawień rozmiarów zdjęć..

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec malkowitch awatar
    Dołączył
    26-02-2008
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    495
    Punkty
    95

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez marc1551 Zobacz wiadomość
    Witam. Jak ustawić w Phoca Gallery rozmiar zdjęć po kliknięciu na miniaturkę ? Aktualnie otwierają się w jakieś 600p x 450x (dokładnie nie pamiętam)

    W opcjach grzebałem i nie wiedziałem nic do ustawień rozmiarów zdjęć..
    To popatrz dokładniej bo jest tam to

  4. #3
    Przeglądacz marc1551 awatar
    Dołączył
    12-06-2009
    Wpisy
    62
    Punkty
    10

    Domyślny

    To bądź tak miły i napisz gdzie dokładniej :]

  5. #4
    Bywalec malkowitch awatar
    Dołączył
    26-02-2008
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    495
    Punkty
    95

    Domyślny

    W preferencjach na szarym końcu prawie masz opcję:
    "Szerokość dla dużego obrazu"
    i
    "Wysokość dla dużego obrazu"

    Z angielskiego będzie chyba
    Large image width
    i
    Large image height

  6. #5
    Przeglądacz marc1551 awatar
    Dołączył
    12-06-2009
    Wpisy
    62
    Punkty
    10

    Domyślny

    Źle się wyświetla :/

    Tzn. ustawiam na 1024x768 i nad i pod zdjęciem jest sporo białego pola... Tak jakbym wysokość ustawił za dużą...Ale ustawiłem OKEY taką jaką zdjęcie ma rozmiar w realu

  7. #6
    Bywalec malkowitch awatar
    Dołączył
    26-02-2008
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    495
    Punkty
    95

    Domyślny

    Miniaturki są robione przy dodawaniu zdjęcia i to wg. aktualnych ustawień.
    Teraz masz inne ustawienia a miniaturki nadal masz wg. starych. Musisz od nowa stworzyć miniaturki.
    Koło każdego zdjęcia jest taka strzałka okrągła. Nie pamiętam czy da się wszystkie na raz przetworzyć.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •