Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-07-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

    Witam,
    Pojawia mi się problem: Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL gdzie serwer napewno jest ok. Chodziło przez 3 tygodnie i sie popsuło gdzie nic nie robiłem tylko dodawalem materiał na strone. Dziekuje za odpowiedz

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Nie zmienia to postaci rzeczy - nie ma połączenia z serwerem bazy danych, czyli albo złe dane konta w konfiguracji (sprawdź w configuration.php - może miałeś nieoczekiwaną wizytę bandziorka na stronie), albo rzeczywiście baza nie działa (kontakt z administratorem). Jeśli to natomiast chwilowe, to ... mam od jakiegoś czasu podobny problem. FF mnie buja, że nie ma połączenia, a po chwili się łączy!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-07-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Nie zmienia to postaci rzeczy - nie ma połączenia z serwerem bazy danych, czyli albo złe dane konta w konfiguracji (sprawdź w configuration.php - może miałeś nieoczekiwaną wizytę bandziorka na stronie), albo rzeczywiście baza nie działa (kontakt z administratorem). Jeśli to natomiast chwilowe, to ... mam od jakiegoś czasu podobny problem. FF mnie buja, że nie ma połączenia, a po chwili się łączy!
    zwiastun słuchaj jest tak, że raz sie pojawia błąd a raz nie. Jeżeli chodzi o hasło to wszystko jest ok. Nic nie zmieniałem od czasu kiedy to zianstalowałem. Miałem wizytę ale to było na starym serwerze i nie miało prawa przejść na ten - wszystko powinno być czyste.

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    "raz się pojawia, a raz nie": tzn. że raz się łączy, a raz nie? Jeśli tak, to mam dokładnie tę samą irytującą sytuację i nie tylko z serwerami na zewnątrz, ale i z serwerem lokalnym. Stąd przypuszczenie, ze to zasługa mojego komputera (coś sknocilem) albo FF.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-07-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    "raz się pojawia, a raz nie": tzn. że raz się łączy, a raz nie? Jeśli tak, to mam dokładnie tę samą irytującą sytuację i nie tylko z serwerami na zewnątrz, ale i z serwerem lokalnym. Stąd przypuszczenie, ze to zasługa mojego komputera (coś sknocilem) albo FF.
    Dokładnie tak jak piszesz. Raz działa normalnie a raz sie pokauje błąd. Przy małej stronie pewnie było by to mało zauważalne aale u mnie sie na to skarżą...i to masowo... Jakieś rozwizanie masz?

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Nie mam niestety. Jestem przekonany, że to nowe udoskonalenia FF, ale to może być mylne przekonanie. Nie znoszę używać IE, ale gdy spróbowałem przez trochę, nie zdarzył się taki kłopot.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-07-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Nie mam niestety. Jestem przekonany, że to nowe udoskonalenia FF, ale to może być mylne przekonanie. Nie znoszę używać IE, ale gdy spróbowałem przez trochę, nie zdarzył się taki kłopot.
    Nawet nie mam pojęcia co napisać adminowi bo on twierdzi, że wszystko jest git ok:mad:

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-09-2009
    Wpisy
    65
    Punkty
    11

    Domyślny

    Witam! Mam ten sam problem czy znalazł ktoś sensowną odpowiedź na te pytanie?

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-07-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ja zainstalowałem bazę danych od nowa i działa tyle, że w innej firmie hostingowej i działa już pół roku bez problemu.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •