Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Edytor tekstu w joomla 1.5

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    06-09-2009
    Wpisy
    226
    Punkty
    14

    Domyślny Edytor tekstu w joomla 1.5

    Witam
    Dlaczego edytor tekstu w joomla 1.5.14 jest taki okrojony ? Nie można nawet zmienić koloru czcionki tekstu wstawianego np. do artykułu ?
    W opisie na wii joomla widać o wiele bardziej rozbudowany ten edytor .
    Może trzeba sobie jeszcze coś zainstalować dodatkowego ?
    Proszę o wytłumaczenie mi tego problemu

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    W ciągu minionych 2 miesięcy było na ten temat z 50 wiadomości. Szukajkę na forum wciąż mamy dobrą!

  4. #3
    Wyjadacz Tor_ awatar
    Dołączył
    17-11-2009
    Wpisy
    918
    Punkty
    147

    Domyślny

    Ściągnij i zainstaluj inny edytor np. JCE jest popularny i zadowala większość uzytkowników.Dostepny za darmo na http://extensions.joomla.org

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    23
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki serdeczne. Nie pomyślałem o tym żeby zmienić edytor. Poskutkowało i faktycznie JCE jest dużo bardziej rozbudowany od TinyMCE (bo taki miałem domyślnie ustawiony) Jeszcze raz dzięki za szybką pomoc.
    Portal informacji ekologicznej - http://www.ekogroup.info

    Portal turystyki motocyklowej - http://www.radiator-mototurystyka.pl

  6. #5
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 461
    Punkty
    241

    Domyślny

    haha, jak to cieszy. Przy okazji JCE opiera sie na TinyMCE, żeby było śmieszniej. Sugeruje także bardziej skupić się na stylach CSS, a nie efektach które oferują edytory. W końcu idziemy do przodu.
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    23
    Punkty
    10

    Domyślny

    zaszła mała pomyłka nie tutaj miałem odpisać pozdrawiam
    Portal informacji ekologicznej - http://www.ekogroup.info

    Portal turystyki motocyklowej - http://www.radiator-mototurystyka.pl

  8. #7
    Bywalec rosciak awatar
    Dołączył
    19-09-2008
    Wpisy
    376
    Punkty
    97

    Domyślny

    Przepraszam a czy nie chodzi przypadkiem o to, że Panowie nie przełączyli domyślnego dla TinyMCE widoku okrojonego (czy jak to się tam nazywa) na ten rozszerzony? No aż tak bardzo to Tiny od JCE nie odstaje.

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    23
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ja miałem Tiny ustawiony domyślnie po zainstalowaniu Joomli. Nic nie przestawiałem i nie zmieniałem. PeFik ja się nie skupiam na samych edytorach. Po prostu szukałem rozwiązania problemu. Od pewnego czasu nie mogłem wstawiać zdjęć do artykułów (co zresztą napisałem w osobnym temacie gdzie udzieliłeś mi odpowiedzi na mój problem) . Nie mogłem rozgryźć dlaczego. Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie
    Ostanio edytowane przez siCk_BoY_ : 20-10-2010 14:17
    Portal informacji ekologicznej - http://www.ekogroup.info

    Portal turystyki motocyklowej - http://www.radiator-mototurystyka.pl

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    01-12-2014
    Wpisy
    25
    Punkty
    2

    Domyślny

    stary temat, ale nowego nie bede zakladal
    uzywam JCE i jak mam przesunac tekst, kiedy obok tekstu wstawie zdjecie
    zdjecie wstawiam z opcja Alignment left

  11. #10
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 829
    Punkty
    439

    Domyślny

    1. W JCE jak klikniesz na fotkę jest dostępna pełna konfiguracja - tyle

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •