WPINACZ MODUŁÓW
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: WPINACZ MODUŁÓW

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    19-09-2008
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    WPINACZ MODUŁÓW

    Witam wszystkich serdecznie przeczytałem szereg artykółów dotyczących w/w Wpinacza modółów ale nie wiem z kod go ściągnąć czy jak go włączyć i chciałbym prosic aby ktoś napisał DOBRE FAQ dotyczące tego tematu bo przeczytałem to co jest tu na forum a tak że co jest na innych stronach i dalej jestem zielony.. wiec prosze aby ktoś krok po kroku wytłumaczył jak to zrobić żeby wpiońć jakiś modół do arytkułu ale od począdku do końca... PORSZE!!!!!!!!!!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    1. Sugeruję jakieś lekcje z pisania na forach.
    2. I czytania - obsługa wpinacza jest objaśniona zarówno w materiałach dot. Joomla 1.0, jak i Joomla 1.5.
    I nie domagaj się przypadkiem, by Ci podać odnośnik - pogoda przynajmniej u nas taka, że aż się prosi, by się na kimś odkuć
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    19-09-2008
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    Faktycznie mało udzielam sie na forach wiec mogę mieć jakieś braki za które przepraszam

    Bynajmniej nie chce linków bo takowe mam ale ich nie rozumiem może jestem za głupi na Joomle..
    http://www.pomoc.joomla.pl/content/view/247/26/
    http://wiki.joomla.pl/Dodatek_Wpinacz_modu%C5%82%C3%B3w
    http://forum.joomla.pl/showthread.php?t=21872
    Ale wyjaśnię swój problem Otóż w pierwszym artykule napisane jest
    Bot Wpinacz modułów [LoadPositonModule] umożliwia publikowanie modułów witryny w artykułach i materiałach statycznych, wyświetla w nich treść modułów. Bot należy do grupy modyfikujących treść - content. Jego pliki - mosloadposition.php i mosloadposition.xml - winny być umieszczone w folderze /mambots/content.
    Ale ja dalej nie wiem gdzie mogę znaleśc te pliki czy ten [LoadPositonModule] a w trzecim nie rozumiem już pierwszego punktu
    Stwórz moduł, który chcesz opublikować w artykule i umieść go w pozycji niekolidującej z pozycjami istniejącymi w szablonie. Najlepiej - zamiast wybierać pozycję modułu z listy rozwijanej - dodaj nową. W tym celu po prostu kliknij w polu Pozycja i wpisz np. w_artykule
    Więc chciałem poprosić o jakąś taką instrukcje dla naprawdę ciemnych jak to zrobić pt. Wjedź w .... i włącz to.... następnie zrób to i to w tym i tym i po zrobieniu tego tak się korzysta z np. takiego modułu...

    Czy moge liczyć na czyjąś pomoc?????

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Chętnie pomogę, tylko napisz, czego nie rozumiesz?
    I nie mieszaj z łaski swojej wersji. Joomla 1.0 to Joomla 1.0 a rower to rower!

    Czy ten tekst, który zacytowałeś, jest po chińsku?
    Stwórz moduł, który chcesz opublikować w artykule i umieść go w pozycji niekolidującej z pozycjami istniejącymi w szablonie. Najlepiej - zamiast wybierać pozycję modułu z listy rozwijanej - dodaj nową. W tym celu po prostu kliknij w polu Pozycja i wpisz np. w_artykule

    A ten, do którego dajesz odnośnik, po japońsku?

    Przykładowo, jeśli stworzysz własny moduł i umieścisz go w pozycji mojapozycja, a następnie w artykule wpiszesz instrukcję {loadposition mojapozycja}, to w jej miejscu w tekście artykułu pojawi się treść Twojego modułu. Przeczytaj więcej na stronie Moduły - Utwórz/Zmień o umieszczaniu modułów wewnątrz artykułów.
    Co Ci tu jeszcze powstawiać - cyferki i teksty "1. Najpierw lewą łapką weź myszkę do ręki! Nie do buzi tylko do ręki!"

    Ostrzegałem, że oberwiesz Pogoda się nie poprawiła!
    PS Dowiedz się, co to znaczy, jak ktoś pisze wielkimi literami!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    19-09-2008
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    No wiec zainstalowałem nową joomle robię sobie stronkę i chciałem zrobić tak żeby móc w treści artykułów dać video i zainstalowałem moduł "bot_plugin_jw_allvideos_2.4-pl" i nie mam go w modułach ;( mam go w dodatkach i dałem mu taki numer jak nie ma żaden ale nie wiem co dalej bo pisze w artykule to {loadposition mojapozycja} (umnie mojapozycja to 6 i nic)

    A co do "Chińskiego i Japońskiego"
    Stwórz moduł, który chcesz opublikować w artykule i umieść go w pozycji niekolidującej z pozycjami istniejącymi w szablonie.
    no wiec jeśli ma taki numer jak nic innego w dodatkach to mam tak zrobione

    A i dla wiadomości po zainstalowaniu modułu napisało mi że zainstalowało sie z powodzeniem
    Ostanio edytowane przez ajvens : 17-09-2009 02:14

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Przeczytałeś instrukcję obsługi All Video? Bo chyba nie! Po co Ci do tego wpinacz modułów?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    19-09-2008
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    <style type="text/css" media="all"> <!-- .plugin_container {padding:0px 0px 4px 0px;} ul.jwallvideos {margin:0px;padding:0px;list-style:none;padding:0px;margin:4px 8px;} ul.jwallvideos li {margin:2px 8px 2px 0px;padding:0px 0px 0px 16px;background:url('../mambots/content/plugin_jw_allvideos/bullet.png') no-repeat;background-position:0px 2px;border-bottom:1px solid #ccc;} h1 {clear:both;margin:0px 0px 12px 0px;padding:0px 0px 1px 0px;color:#C64934;font-size:17px;border-bottom:1px dotted #505050;} .title {margin:4px 0px;font-size:12px;font-weight:bold;} .star {font-weight:bold;margin:8px 0px;padding:0px 30px 0px 20px;background:url('../mambots/content/plugin_jw_allvideos/star.png') no-repeat left;background-position:0px 0px;} .tabbertab {background:#fff;} --> </style> <script type="text/javascript">document.write('<style type="text/css">.tabber{display:none;}<\/style>');</script> <script type="text/javascript" src="../mambots/content/plugin_jw_allvideos/tabs.js"></script> <style type="text/css" media="all"> @import "../mambots/content/plugin_jw_allvideos/tabs.css"; </style> <div class="plugin_container"> <h1><a target="_blank" title="Odwiedź JoomlaWorks!" href="http://www.joomlaworks.gr">ALLVIDEOS PLUGIN v2.x (opracowany przez JoomlaWorks.gr)</a></h1> <div class="tabber" id="tab"> <div class="tabbertab" title="Wstęp"> <h2><a name="advtab">Skrót</a></h2> <h1>W skrócie</h1> <a target="_blank" title="Odwiedź oficjalną stronę wtyczki AllVideos" href="http://www.joomlaworks.gr"><img style="float:right;background:#fff;border:1px solid #ccc;padding:2px;margin:0px 0px 2px 8px;" src="../mambots/content/plugin_jw_allvideos/logo.gif" border="0" alt="Logo" /></a>Ideą przyświecającą <strong>AllVideos</strong> było stworzenie dla społeczności Joomla! prostego sposobu zamieszczania filmów video jak w najpopularniejszych serwisach (YouTube, Google Video etc.), przez osoby nie mające pojęcia o HTML. Po 3 miesiącach mały dodatek stał się jedną z najwyżej ocenianych pozycji na liście <a target="_blank" title="Joomla! Extensions" href="http://extensions.joomla.org">Joomla! Extensions</a> i tam się trzyma Teraz rozwinął się w dojrzalszą wersję 2.x, która umożliwia odtwarzanie wszystkich mediów (video i audio) w <a target="_blank" title="Odwiedź Joomla!" href="http://www.joomla.org">Joomla!</a> - najpopularniejszym CMS-ie na świecie.<br /> <br /> <div class="title">Wersja 2.x: - wszystkie aplikacje video w jednym</div> Bot AllVideos (opracowany przez <a target="_blank" title="Odwiedź JoomlaWorks!" href="http://www.joomlaworks.gr">JoomlaWorks.gr</a>) <strong> umożliwia umieszczanie w pozycjach treści na witrynie materiałów multimedialnych, <span style="text-decoration: underline">własnych filmów lub nagrań dźwiękowych, znajdujących się na serwerze.</span></strong>. Oznacza też, że wciąż możesz korzystać przykładowo z YouTube, aby przesłać tam swoje filmy, a następnie umieścić na swojej witrynie bez obciążania swojego serwera albo ponoszenia wysokich kosztów oprogramowania do konwersji filmów. <strong>Ale!</strong> Teraz możesz wykorzystać w swoich w materiałach dowolny typ filmów lub nagrań dźwiękowych (tak, dobrze przeczytałeś), stosując proste znaczniki do wczytania materiałów z serwera. Audycje dźwiękowe (podkasty) również!) <br /><br /> AllVideos jest więc nie tylko łatwym, ale też sprytnym, tanim i elastycznym sposobem transmisji danych! <br /><br /> <strong style="color:#C64934;">Aby udostępnić te cechy, w wersji 2.x mamy</strong>: <ol style="padding:0px;margin:4px 24px;"> <li>Ponad 35 dostawców video, włączając lokalne strony Google Video.</li> <li>Własną transmisję danych video i audio dla każdego formatu (.flv, .swf, .mov, .mp4, .wmv, .avi, .mpg, .mpeg, .rm, .ram, .wma, .mp3 etc.).</li> <li>Żadnych problemów z uaktywnianiem dla użytkowników IE i Opery dzięki nakładce EOLAS! Chcesz się dowiedzieć, co to jest? Sprawdź te strony: <a target="_blank" href="http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=2868">ZDNet</a> i <a target="_blank" href="http://www.eweek.com/article2/0,1895,1895907,00.asp">eWeek</a>.</li> <li>Główne kontrolki dają logiczny układ mediów na Twojej stronie Joomla!</li> <li>
    i tak wygląda cała instrukcja w dodatku jak go edytuje i naprawde nie da sie z tego dużo zrozumieć. Dlatego jej nie przeczytałem. a odpowiadając na Twoje pytanie nie wiem czemu wydawało mi sie ze to jest moduł i tak jakoś trza go odpalić
    Ostanio edytowane przez ajvens : 17-09-2009 02:19

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Na joomla.pl albo na www.demo.joomla.pl znajdziesz opis tego dodatku
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Bywalec krzychoooo awatar
    Dołączył
    11-02-2009
    Wpisy
    115
    Punkty
    16

    Domyślny

    A ja mam tak dodatek "Artykuły - Wpinacz modułów" szczegóły->włączony TAK; Parametry-> ustawienia dodatku->Włącz dodatek->TAK
    A w artykule wyświetla mi się napis {loadposition user2}
    Jak w dodatku ustawię Porządek: Pierwszy co po dani zastosuj i tak zawsze ląduje jako allvideos (by joomlaworks) i w artykule wówczas nic nie widać.
    Próbowałem też z innymi pozycjami np sonda3 która ma parametry przypisanie szczegóły->pozycja->w_artykule1; menu->pozycje menu->wszystkie, dokładnie ten sam skutek
    Czy jeszcze coś muszę zrobić aby ten dodatek zadziałał?

  11. #10
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 528
    Punkty
    252

    Domyślny

    @krzychoooo proponuję zamiast standardowego "wpinacza" użyć http://extensions.joomla.org/extensi...a-include/6402

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •