istalacja - prosba o pomoc
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: istalacja - prosba o pomoc

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2005
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    istalacja - prosba o pomoc

    witam

    1. na poczatek zaznacze ze dopiero zaczynam przygode z cms-ami i jestem totalnym noobem i bardzo prosze o pomoc, zalozylem konto na 60free.ovh.org ktory podobno bezproblemowo wspolpracuje z joomla odpalilem test przedinstalacyjny i mam 3 czerwone miejsca: Ścieżka do zmiennej sesji - nieustawiono, Safe Mode - on i Magic Quotes GPC - off, jak to poprawici prosze o pomoc

    2. poszedlem z instalacja dalej i w kroku pierwszym kolejny problem wpisuje parametry bazy mySql nazwa konta, haslo, nazwa bazy (serwer 60free.ovh.org) i wyskakuje ze bledny login lub haslo a bledny nie jest, mial juz ktos takie problemy czekam na info

    pozdro all
    Ostanio edytowane przez therealgid : 05-12-2005 13:42

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    12-10-2005
    Wpisy
    322
    Punkty
    26

    Domyślny

    To jest darmowy hosting, stąd masz te "czerwone miejsca" zabawa może spełznąć na niczym, niestety konta, które są przydzielane za friko, posiadają masę ograniczeń, m.in. przed instalowaniem cmsów typuL joomla/mambo/postnuke/phpnuke/drupal/phpwebsite o takich jak typo3 i ezPublish juz nie wspomne, rozwiazaniem moze byc w zasadzie instalacja na czyms co Ci w miare komfortowo pozwoli pracowac, np. bedzie mialo tylko safe mode on ( w zasadzie nie powinienem pisac komfortowo nawet, ale w zasadzie chociaz da się to zainstalować i zobaczyc jak to wyglada, ale z instalacja wielu rzeczy sobie po prostu nie poradzisz, bo nie da rady ) co do tej zmiennej sesji to mozesz w htaccess ustawic sobie
    Kod HTML:
    php_value session.save_path /home/hyh/ftp/tmp/sessions
    ale ogólnie to bym Ci polecał kupić jakieś tanie konto na stronę www, poza tym z tego co mnie pamięć nie myli to Ci na ovh.org maja ustawione domyslnie już php 5.0 i to moze powodować problemy, można to w php.ini oczywiscie zmienić, ale po co tyle zachodu skoro i tak będziesz miał z tym pewnie problemy ;)

    pozdrawiam i powodzenia
    Przeczytaj o tematyce: programy partnerskie zobacz też jak wygląda darmowa reklama dla Ciebie, no i na deser mam dla Ciebie stronę o pagerank i mały Kurs CSS

  4. #3

    Dołączył
    11-11-2005
    Skąd
    Polska!
    Wpisy
    674
    Punkty
    -89

    Domyślny

    Porada: zmień hosting.
    Przykład?

    - goin.pl
    - cba.pl + baza mysql zewnętrzna [np. badblock.com]

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2005
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam pnownie

    co do ustawienia zmienej sesji to mialem to zrobic w pliku htaccess oto zawartosc mojego pliku

    ##
    # @version $Id: htaccess.txt 423 2005-10-09 18:23:50Z stingrey $
    # @package Joomla
    # @copyright Copyright (C) 2005 Open Source Matters. All rights reserved.
    # @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL
    # Joomla! is Free Software
    ##

    #
    # mod_rewrite in use
    #

    RewriteEngine On

    # Uncomment following line if your webserver's URL
    # is not directly related to physical file paths.
    # Update YourJoomlaDirectory (just / for root)

    # RewriteBase /YourJoomlaDirectory

    #
    # Rules
    #

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !\.(jpg|jpeg|gif|png|css|js|pl|txt)$
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule ^(.*) index.php


    wstawilem podana linijke ale to nic nie zmienilo wiec prosze o pomoc z tym, gdzie to wstawic ??

    pozdro

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    15-10-2005
    Wpisy
    32
    Punkty
    11

    Domyślny

    Ja mam joomle na 60free i działa znakomicie jedyne co trzeba zrobic to utworzyc baze MYSQL (przez podanie hasła w zmianie hasła czy cos takiego dopiero wtedy zaczyna działac) i wrzucenie pliku zmieniajacego wersje PHP na 4 (dokladnie jak zmienic masz w POMOCY na stronie 60free)

    Po za tym gdybys troche u nich poszukal to mialbys juz wszystko wyjasnione

    http://60free.ovh.org/pl/support/sup...tallMambo.html

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2005
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    wow wow wow

    wielkie dzieki stary naprawde wielkie dzieki

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    06-02-2006
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam ja mam podobny problem.. po całej instalce jest niby wszystko ok. Jak otwiera juz strone index.php to sie sypie :/ ( wydaje mi sie ze dobrze sa podane ścieżki - przy okazji tez proobuje postawic na 60free joomle 1.0.7 ) ale nie kumam why nie ma dostępu do tych plików.

    tak wyglada moj serwis po instalacji :]

    '

    Warning: require_once() [function.require-once]: Unable to access /home/e/r/a/erapu/www/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php in /home/e/r/a/erapu/www/includes/joomla.php on line 77

    Warning: require_once(/home/e/r/a/erapu/www/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/e/r/a/erapu/www/includes/joomla.php on line 77

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/e/r/a/erapu/www/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/e/r/a/erapu/www/includes/joomla.php on line 77

    '

  9. #8

    Dołączył
    11-11-2005
    Skąd
    Polska!
    Wpisy
    674
    Punkty
    -89

    Domyślny

    60free nie nadaje sie dla Joomla!, bo:
    • każdemu skryptowi php trzeba nadać pełne uprawnienia;
    • jest safemode.


    Bardziej polecę Ci wagoo albo cba z bazą w free-mysql.bizhostnet.
    • Użytkownicy Joomli! dostają zawrotu głowy od ilości "pomagierów".
    • Przesiadam się na Mambo, by pomagać innym.
      Mambo Fun!.
    • Pomogłem? Podnieś mi reputację: .

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    06-02-2006
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    wydaje mi sie, ze cos nie tak zmienilem tę wersje php.. ale nie rozumiem jak mam utworzyc plik '.htaccess' - samo rozszerzenie?? przecież nie można.. utworzylem index.htaccess i dodalem tę linie ale widze, ze nie dziala... prosze o pomoc.

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    06-02-2006
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    no tak ale poprzednicy jakos doszli do ladu.. bo trzeba zmienic zmienna srodowiskową i wtedy działa ale chyba cos pokrecilem i dla tego.. a wiesz warunki na 60free sa bardzo dogodne w sumie - zwlaszcza na poczatek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •