Przejście z php4 na php5 - yoyo.pl
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: Przejście z php4 na php5 - yoyo.pl

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2009
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny Przejście z php4 na php5 - yoyo.pl

    Zgodnie z tematem - jak tego dokonać? Na prowadzonym przeze mnie forum robiłem to zamieniając automatycznie rozszerzenia wszystkich plików .php na .php5. Czy przy stronie na Joomli to też wypali? Czy może jest lepsza opcja...

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    Użyj odpowiedniej komendy w pliku .htaccess, żeby zrobić co chcesz.
    Webdeveloper do usług ;)

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2009
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Gdzie mogę znaleźć informację o tym, jakiej dokładnie komendy użyć?

  5. #4
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Masz awersję do posługiwania się wyszukiwarką? Przed chwilą znalazłem o tym informację.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2009
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Eh... no na yoyo piszą, że tylko zamiana rozszerzeń na .php5
    Ja tam znajduję tylko takie tematy.
    http://forum.joomla.pl/showthread.ph...ight=php5+yoyo

    A jako, że chodzi mi o ten sam ShoutBox, to ponawiam pytanie usera z tamtego tematu (drugi post).

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 267
    Punkty
    1128

    Domyślny

    Proszę pytać administratorów na yoyo!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2009
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Okej, w takim razie pytanie:
    Jak przy zmienianiu w Total Commanderze rozszerzeń plików uwzględnić też katalogi niższego poziomu (bardziej zagłębione).

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 267
    Punkty
    1128

    Domyślny

    Nie wiem jak. Ale jeśli Ci przyszło do głowy zamienianie rozszerzeń w pakiecie Joomla, o sobie daruj!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2009
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dlaczego? To jedyny sposób zmiany na php5 na yoyo...

  11. #10
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    Raz, to czy sprawdzałeś czy jedyny sposób?
    Dwa, Joomla to nie jest kilka, kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt plików, to jest dużo dużo więcej.
    Trzy, ktoś Cie zmusza do korzystania z yoyo?
    Webdeveloper do usług ;)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •